Kako izliječiti gljivice nokte na nogama: efikasan znači

Ekser gljivice na nogama – to je bolest koja je zarazna u porijekla. Formiranja je pogođeno patogenom organizmi su zvali epidermofitia. Zaražen gljivice mogu i muškarci i žene, i potpuno u bilo koje doba. Da razumijem prisustvo gljivična bolesti mogu i na osnovu tako kao svrab, crvenilo, promijeniti u strukturu ekser. Brzo izliječiti bolest je jako teško, ali vjerujem da je prava kod kuće.

tretman ekser gljivice

Efektivni lijekove

Za brzo tretman gljivice na nogama, možeš koristiti antigljivična tablete. Njihove akcije je režirao na eliminaciju infekciju ne samo u svoje spoljnih manifestacija, ali u sve tkiva.

Sastav sadrži komponente što zaustaviti razvoj atletskog stopala, eliminirati gljivice i stimulisao regenerirati zdravo tkivo.

Tradicionalni metode

Kao dopuna droge terapija može biti lijek. Naravno, ovo nije lijek, ali jednostavno recepte može brzo riješiti neprijatno simptomi i može.

Jod

Alkoholičar rješenje jod je antiseptika i sredstvo za dezinfekciju efekat. To ima direktni uticaj na gljivica, eliminaciju. Da se prijavim ovo lijek dozvoljeno samo ako nema alergijske reakcije.

Moraš uzeti 5% jod rješenje je prijavila da je oštećen ekser. Ovaj postupak 2 puta dnevno. Također jod rukovati zdravo nokte kao prevenciju. Tretmana je 20-30 dana.

Češnjak

Ovaj proizvod je aktivno koristiti za lečenje gljivice na nogama. Najpopularniji tretman napredne oblika ekser gljivice narodne lekove je upotreba alkohol otruje luka. Da, treba da uzmeš jednakim omjerima alkohola i kašu češnjak. Dodaj mala količina vode.

Ukupna masa je preselila na ekser tanjir. Možete koristiti češnjak da se pripremi medicinske radila sam masti. Da to uradite je da uzmete u istu količinu puter i kašu od luka. Primijeniti mast na utjecalo na ekser prije odlaska u noći spavam.

Ocat

Da eliminišemo gljivice na nogama, možeš koristi sirće dodavanjem u kadi. Upravo prije nego što je procedura, biti siguran da se raširi noge. Onda kontejner je stavio 9% sirće i vodu.

Rješenje bi trebao biti toplo da stavi nogu dole, i držite ih tamo za oko 15 minuta. Nakon postupak, skinite nogu sa peškir. Da se tako kupanje svaki dan za 2 tjedna. Trajanje terapiju zavisi od fazi uništenje nokte od gljivica.

Hidrogen peroksid

hidrogen peroksid protiv gljivice

Ovaj produkt poznat je po svojoj nekretnine to smanjiti zapaljenje. Brzo da eliminirati gljivice koristeći hidrogen peroksid, moguće samo u ranoj fazi razvoja. Koristi alat da pripremi rješenje za tople kupke.

Kapacitet da sipam tople vode, stavi 3% hidrogen. Spustite noge karlice i držite ga tamo za 15 minuta. Nakon što se brisanjem sa peškir, bez veš sa vodom.

Celandine

Da brzo lijek gljivice na nogama, treba tretirati ugroženim nokte sa sok od celandine. Da uradimo ovaj postupak svakih 6 sati. Još uvijek moguće je da se pripremi u medicinske rješenje celandine. Za 1.2 sam vrele vode, 1 Šalicu lišće celandine.

Sipaj ostavlja sa vodom i pričekati sat vremena. Prijaviti rezultat sastav na kupanje. Izveli su svakih 6 sati, i njihove traje 15 minuta. Trajanje terapiju ovisi o ozbiljnosti zaraze.

Lemon

Da pripremite učinkovit lijek protiv gljivica, ti treba da se lemon, prestani u tankom kriške, i onda se primjenjuju na utjecalo na ekser tanjir. Na vrhu lemon, možeš staviti komad gazu, osigurajte pomagala s zavoj. Da vrše takve postupke za 12 dana.

Propolis

Ovaj proizvod ima bactericidal, bacteriostatic i fungicidal efekat. U svom zahtjevu ne uklonite svrab, upalu, ubrzati liječenje proces.

Za liječenje, gljivica je da koristi briseve natopljena u 20% alkohol otruje od propolis. Sa redovno korištenje propolis bolesne nokte otpasti, i sve tkivo popraviti.

Karakteristike tretman trči, pete ekser gljivice

Ako ti treba da se otarasim zanemario infektivne bolesti, u dermatologiju postoji nekoliko dokazao načina: operaciju, laser i lijekovi

Kako kirurški

Koristi skalpel, moguće je da ukloni zaražene čavao i delimično zauzimaju mekog tkiva. Dodatno imenovan droge terapiju. Poboljšanje javlja odmah nakon odrastao novu ploču.

Ove metode su na sigurnom, ali bolno. To se dešava nakon dug period rehabilitacije. Mogu dešavaju razne komplikacija to manifest u obliku štetu matrice, i formiranje ožiljke u epithelium kože.

Alternativu hirurške metode su posebni hemijska jedinjenja. Mogu istopiti utjecalo na tanjir bez upotrebe operaciju. Pacijent je u mogućnosti da ukloni zaražene površinu svoje napore.

Upotreba laser

Da nosim ovu proceduru potrebno u bolničkom okruženju. Je terapeutski učinak je postigao zbog činjenice da su spore su uzavrele da temperaturu koji je u mogućnosti da ih uništi. Sa laser, možeš brzo eliminirati infekcija, ako te izvesti zgrušavanja brodova. Pozitivan efekat može dobiti nakon 4 u posjeti kod specijaliste. Postupak traje 15 minuta. Obavljati 1 puta mjesečno.

Prije nego što nosiš na manipulaciju ekser je isekao i tretiran sa rješenje protiv gljivicna infekcija. Nakon laser tretman možete ne brini se da neće biti komplikacija. Jedina mana sa ove terapije je visoku cijenu.

tablete protiv gljivice

Lijekovi

Najpopularniji metod je upotreba droge. U ovom slucaju trebat ce ti koristiti istovremeno sistemski i lokalne lijekova. Dodijelite neophodne lekove mogu samo doktor.

Gljive na nokte na nogama može brzo da se izliječi samo pod uvjetom da je terapija počeo direktno na prvi stupanj njegovog razvoja. Ako je infekcija je dugo vrijeme je bila impresionirana sa noktima, i onda se pobrinemo za ovaj problem kompliciranije. Ali ne brini, kao ni pokrenuo rojevi gljivice – kaznu, samo tretmana za nokte gljivice će biti više.