Otarasi ekser gljivice

Celandine je otrovne biljke. Prepoznatljiv karakteristika su mali žuti cvijeće na vrhu matičnih i žuti-sok od narandže koji se pojavljuju kada to prekršiš deblo. U sastavu celandine, možeš naći veliki broj hemijskog i biološki komponente, od kojih je svaka je rabili u medicini.

Celandine

Dakle, celandine uključuje grupa supstance:

 1. Alkaloida;
 2. Saponins;
 3. Flavonoids;
 4. Organske kiseline poput malića, limunsku i otrov;
 5. Tannic i smolastih supstance;
 6. Debela i esencijalnih ulja;
 7. Vitamina a i C

Sve ove komponente naći širom prijavu i generalno se koristi u tretman ogroman broj bolesti i pathologies, uključujući gljivice za nokte. Ali za sve pod red.

Ljekovita svojstva celandine

Apoteke celandine je prodala u više varijante — maslac, herb, krema i radila sam masti, tinctures, itd. Ali svi oni obavljaju skoro istu funkciju i slične osobine:

 1. Anti-zapaljive;
 2. Antispasmodic;
 3. Antimicrobial;
 4. Žuč je diuretike;
 5. Ozdravljenje;
 6. Analgesic.

Tako je, celandine može se koristiti za lečenje od bolesti kao što su:

 • Gripe i boli grlo;
 • Bolesti desni, i grlo;
 • Tuberkuloze;
 • Gastritis i čireve na dvanestopalčanom crijevu i stomak;
 • Hemoroide;
 • Ima leukemiju i leukemije;
 • Bolesti unutrašnje organe;
 • Rak i mnogi drugi.Dr.
Infuziju gljivica nokte

Drugim riječima, skoro sve vrste bolesti u različiti rangovi, osetljiv na pozitivne efekte celandine. Posebno ističe rak, pošto je Ovo kategorija se odnosi na najopasnije i široko. U ovom slučaju, infuziju mogu da uspori rast i razvoj stanice tumora i metastases, što je znatno se povećava pacijent ima šanse za oporavak i uspješan tretman ishod.

Također je vrijedno spomenuti da je činjenica da je veći celandine je korišćena u kozmetičku. Danas možeš naći veliki broj od kozmetičke i proizvodi za lepotu, na osnovu celandine. Kreme, radila sam masti, serume, šampone, balms i mnoge druge alat dozvoliti ne samo higijenu, ali i da eliminišemo kozmetičkih manama koža i kosa.

Za neke je to možda izgleda da celandine je pravi lijek za sve bolesti, ali to je ne. Ne zaboravi da celandine je otrovne biljke. To znači da ima broj kontraindikacija.

Kontraindikacija da korištenje celandine

Pa, u šta slučajevima to je nemoguće ili ne preporučio da koristim celandine? Ovakve situacije su par, ali su prilično ozbiljno:

 • Trudnoća i laktacija;
 • Epilepsiju;
 • Djeca se za 3 godine,
 • Stanje bogom dano droge;
 • Bronhijalna astmu, neurološki bolesti i u kini. Ove bolesti zahtijevaju oprez na primjenu celandine, ali nisu kompletni contraindication.

Pored toga celandine može da potraje. Svaka bolest zahteva određene tok liječenja, prelazi, koji je vrlo nepoželjna. Ovo može izazvati opekline sluzav membrane, poremećajima unutrašnje procesa organizma, nervoza, itd.

Metoda u liječenju ekser gljivice celandine

Tako red došao da razumijem kako celandine pomaže sa ekser gljivice na nogama. Ovde, na prvom mestu, bilo bi trebali naglasiti da se koristiti za lečenje i moguće svježe trave, i suva, i infuzije i decoctions. Da kažem šta oblik celandine ima maksimalno kapaciteta teško, ali to se može reći da je najbolja opcija je sveobuhvatna tretman. Drugim riječima, ne bi trebalo samo se primjenjuju ulja ili izvući na utjecalo na ekser i čekaj za napredak. Čak i ako se to desi – prošlo je neko vrijeme. Gljivica je posebna sposobnost, da prodre u najviše nedostupan mjesta. To znaci da cak i nakon oporavak na ekser pod strana jača, ispod noktiju, u krv, u koži može biti sporovima da će ponovo početi da se razmnožavaju. Zato je lečenje bi trebalo da uključuje vanjski primjena celandine i upotreba droge ili infuzije celandine unutra.

Mast od celandine

Pa, u kom obliku možete koristiti celandine za liječenje gljivice nokte na nogama:

 1. Sok od celandine;
 2. Ulje celandine;
 3. Alcoholate;
 4. Sabija sok od celandine;
 5. Juhu.

Čitaj malo više o svaki od ovih metode, i djelotvorno recepte će biti razgovarali o kasnije u ovaj članak.

Tretman ekser gljivice celandine

Smatram svakog od metoda u liječenju ekser gljivice celandine i dati neke primjere.

Sok od celandine od ekser gljivice

Odmah odgovoriti na pitanje: može sok od celandine ubiti ekser gljive? Odgovor: možeš. To je dovoljno da kuvam jednostavno tvari za biljke i cveće od celandine, prolazu ih kroz mlevenje ili iseckan u mikser. Nakon toga, nastali mešavina bi trebalo da se provučem kroz nekoliko slojeva cheesecloth. Rezultat sok je pomešao sa alkohol u proporciji 1 na 1. Alkohol koristiti tvrđava ne više od 70%.

Sada, kada sok od celandine je spreman, možeš početi tretman ekser gljivica. Tretman sastoji u dnevniku primjena sok na očisti nokte. Primijeniti proizvod bi trebao biti 1-2 puta na dan. Kurs traje oko 2 tjedna. Ako gljivica je u poodmaklom stadijumu, moguće je da poveća stopa do 4 tjedna.

Usput, soka, može biti upotrebljeno za obloge, ali to je podsjetiti da je vrijeme za jednu seansu ne prelazi 30 minuta. Čavao mora da uradi vazduhu, i zavoj to je ne moguće.

Ulje biljke od gljivica za nokte

Ulje od celandine u borbi protiv ekser gljivica je jedan od najmoćnijih alat. To daje brzo i što je najvažnije održive rezultate. Da kupe ulje u bilo apoteka na vrlo privlačna cijenu.

Nekada ulje skoro kao sok, ali ovde to je korisno da dodam nekoliko kapi limunovog soka 30 ml ulja. Pre prijavljivanja na ekser mora da je očišćen i para dok ne, dok ne postane mekan. Ako postići ovo prirodni način, odnosno Sa upotrebu topla voda ne uspe, onda mogu da uradim ovo koristi isti celandine sa sirćetom. Za ovo, 30 ml celandine mešaju sa nekoliko kapi 3% sirće. Rezultat rješenje wetted pamuka ili gazu i prijavila se za nokte.

Jednom čavao postaje mekša, neophodno je da kaplje puter celandine sa sokom od limuna. Rješenje bi trebalo pokriti cijelu pogođenih područja ekser. Idealno, ako posle prijavljuju čekati apsorpcija završena od nafte u ekser tanjir. Međutim, ako ima vremena, možeš TRLJAJ na ekser ulja.

Tretman sa celandine ulje ekser gljivica je također 2-3 tjedna ovisno o stepenu zanemariti bolesti.

Alcoholate

 1. Ulje celandine;
 2. Alkohol 70%.
Ulje biljke od gljivica

30 kapi ulje na 250 ml alkohola. Komponente su miješana i ostario dan.

Prijaviti dobiveni rješenje bi trebao biti vrlo pažljivo. Ne mogu povrijediti koža oko nokat, i posebno oblast između prstiju. Preporučuje se koristiti za prijavu za pamuk Bud ili tanke četku. Čavao tanjur trebao biti 2-3 puta na dan da ovlažise sa rješenje i ostavi da se suše.

Pre prijavljivanja na nokte bi trebao biti pažljivo pare i tople vode, je suva i rez gornji sloj. Možeš da uradiš ovo sa lešom nokat ili mašinu za mlevenje pedikir. Kad se prijavila, ovi alati mora temeljito dezinfikovane, ekser dosije, to je poželjno da izbacim.

Tretman ekser gljivice alkohol otruje biljke maja prošle za 2-3 tjedna. Prvi rezultati će postaju vidljivi prije kraja drugi tjedan. Ako se bolest prenosi u naprednim pozornici, a onda možete povećati trajanja naravno do 4 tjedna.

Oblozi sok od celandine

Kako je navedeno, sok od celandine je korišćena u oblozi. Međutim, ti treba da dodamo drugi komponente da poboljšam bioavailability biljke, odnosno to će mu Pomoći u najkraci put do epicentar bolest. Jedan takav komponentu je joda.

Kako da se pripremim sok od celandine, navedeno. Međutim, kompresije je savršeno kašu od trave i cveće od celandine. Ovo kašu je dodao jod u odnos je 2 prema 1. Sastav je temeljno reda i prijavila na utjecalo na noktima. Na vrhu ekser je prekrivena plastičnu film. Da povećam efekat, možeš dodatno pokriti tvoje noge sa toplim važno. Trajanje procedura je 20-30 minuta. Nakon uklanjanje dio ekser mora biti potpuno osušila, a ne mokra u proceduri. Sljedeći postupak bi trebala biti izvršena 3-4 sata nakon prvog. Samo dan za 3-4 zavoj.

Naravno trajanje možeš biti bilo gdje i završava se sa potpunosti oporaviti od ekser. Periodično nakon procedura je potrebno za osvetu čavao tanjir i ukloniti svoj gornji sloj.

Je decoction od celandine

Je decoction od celandine je također vrlo moćno oruđe u borbi protiv ekser gljivica. Za pripremu ti treba supene kašike od suho herb celandine sipaj 5 čaša vode. Rezultat sastav da skuvam i dodaj hladne vode za proizvodnju tople vode. Nakon ovoga, rješenje je izlio u kadi i spustili su je noge. Postupak traje 30 minuta. Nakon što je primjena decoction mogu koristiti druge lokalne droge.

Posude za nokte gljivice

Za infuziju od celandine trebao svježe cvijeće. Trebali su da sipaš ključalu vodu tako da je voda bila 3 cm iznad cvijeće. Da joj dajemo infuziju sastav mora pet dana, nakon čega je potrebno da napor kroz cheesecloth. Infuziju pomiješan s maslinovim uljem u proporciji 1 na 1 i odnosio na pari i otvorene nokte. Ovaj postupak bi trebala biti izvršena 2-3 puta na dan. Tretmana je od 2 do 4 tjedna.

Podrške i sprečavanje

Ljudi koji se suočavaju sa ekser gljivica, znaš kako ova bolest je teško tretman. Dakle, nakon oporavak, mora da je veoma ozbiljan u vezi podrške. Potrebno je da posmatrate higijenu stopala povremeno da se spriječi ekser gljivice sa upotrebu decoctions ili infuzije celandine. Da održavam zdravlje nokte 2 puta tjedno za 15-20 minuta da držiš noge na toplom decoction od celandine.

To je sve recepata i savjeti za liječenje ekser gljivice celandine. Svi su baš jednostavno da se pripremim i koristiti, ali imamo prilično visoko efikasnosti. Drugim rečima – to je jednostavno brilijantno.