Brzo tretman gljivice u kući

Gljivice ili gljivicna infekcija kože metara u pratnji je broj neprijatno simptome, tako da liječi bolesti bi trebao biti blagovremeno. Za liječenje može biti korišćeno kao anti-gljivična drogu i kući lekove iz Arsenal narodni lek. Nedostatak kući tretman je nizak efikasnost protiv teške oblika gljivica. Sjećaš – prije gljivica tretman, prije moći ćete se riješiti problem.

Jod

Alat, vrijeme-testirao

Tradicionalni lijek zna mnogo efikasan način da se ponašaju prema gljivica. Međutim, apoteka antigljivična lijekove su efektivniji kada opsežne lezija od koža. Da narodne lekove s obzirom na rezultat, trebala bi početi tretman na detekciju prve simptome gljivice.

Da lijek gljivice u kući pomoći nakon alat:

 • rješenje jod;
 • rješenje hidrogen peroksid;
 • svježe ili suhe celandine;
 • Jabukovaču ocat;
 • sodu.

Korištenje ta sredstva bi trebala biti spremna za povećanje kožu dryness i ljušti. Efikasnost tradicionalan terapija je zasnovan na sposobnosti komponente da se osuši koža, stvarajući prepreku za rast patogenom mikroorganizama.

Upotreba jod rješenje pomaže da se osigura da antiseptika kožu tretman. Pored toga, komponente znači uticati na proteina jedinjenja patogenom mikroorganizama koja sprečava rasta gljivičnu infekciju. Jod je korišten u dva načina.

 1. U 5 litara tople vode udobno temperatura otapati 3 velika kašika joda rješenje i mjesto stopala u kadi za 20 minuta. Nakon proceduru, te bi trebao pažljivo obrišite noge. Procedura treba da se ponovi kroz dan.
 2. Mix jod i alkohol u jednakim omjerima. Onda koristi pamuka blok primijeniti proizvod na koži prije spavanja. Tretman je ponovio dnevnik za 5 do 10 dana, u zavisnosti od ozbiljnosti simptome.

Tretman sa jod je contraindicated u pojedinačnim netolerancija i štitnjače bolest. Vrlo suhu kožu, i ako nekad nepropisno, vjerovatnoća da pojava od opekotine.

Hidrogen peroksid je koristio kao dnevnik oblozi. Tri posto rješenje od droge trebao nanesi obilato na gazu sabija, i onda primijeniti pogođenih područja kožu za 20 minuta. Procedura je izveo dva puta dnevno tokom nedelje. Alat sprečava širenje infekcije, smanjuje život ciklus patogenom organizmi i pruža antiseptika tretman kože, smanjujući neugodan miris to često prati atletsko stopalo.

Celandine

Celandine je otrovne biljke to već dugo koristili prema broj dermatološku bolesti. Protiv gljivice može biti korišćeno kao svježe dolazi i sušenog cveća.

 1. Tri velike žlice za suho celandine, naspi čašu ključalu vodu i bubuljica na niske topline za 10 minuta. Onda juhu izlije u činiji sa vodom. Stopala su postavljeni u kupku za 20 minuta. Postupak može biti izveo na dan prije spavanja.
 2. Je decoction od celandine može biti korišćeno kao zavoj. Zavoj ili gazu navlažile sa lijek i prijaviti da je uticalo na podrucju za 20 minuta.
 3. Ako utjecalo na koži su slomljena i pustular osip, ove oblasti bi trebalo da bude tretiran sa čistom sok od pogona. Neophodno je da se smanjiti na matične i napraviti rez da pogođenih područja kožu. Ovaj tretman je ponavljano svakih tri dana do simptomi nestanu.

Prije koristeći svježeg soka od celandine, ti treba da se konsultujem tvoj doktor, kao biljka je otrovno i da moze da izazove berns.

Jabukovaču ocat može primijeniti kao kupke ili oblozi. U prvom slučaju, dodaj tri velike kašike od sirćeta u 5 litara vode. Kada bi trebalo da traje 20 minuta, procedura je ponovio svaki dan. Za obloge, jedna bi trebala miješati sirće sa vodom u jednakim omjerima. U rješenje, ovlažise gazu i važe za nogu za 20 minuta. Sažima se može učiniti dnevnik.

Kad koristiš jod, peroksida i ocat je preporučio da tretiraš zdravo kožu masni antiseptika kremu. Ovo ce izbjegavati pretjerane dryness i noge da ljušti.

Najefikasniji tretmani

Pa, kako izliječiti gljivice u kuci, brzo? Prema podacima pacijenata, najefikasniji lijek za atletsko stopalo je sok.

Gljivice tretman sode je izvršila koristeći nakon recepte.

 1. Dodaj nogu kupanje, veliku kašiku za pecivo i iodized ili morske soli. Mjesto metara u kadi za pola sata, i onda obrisati suv.
 2. Još efikasan nogu kupanje – dva velika supene kašike od sode pomiješan s istom kolicinom kriške prirodni sapun sa katran. Sastojke bi trebao biti ponisten u 5-7 litara tople vode. Kupka može biti učinjeno dnevnik za 20 minuta.
 3. Sok
 4. Aplikaciju za pecivo moze pomoci da se riješim problema, ali ozbiljno suhu kožu. Da pripremite znači tri supene kašike od natrijum neku pomiješana sa četiri supene kašike ključalu vodu i stavi rezultat pastu na koži. U objektu je ostario 10 minuta, a onda isperi sa vodom.
 5. Još jedna opcija za prijavu je liječiti kožu sa pastu za sok i pet minuta da sipam malu kašiku svježeg soka od limuna direktno prijavila na alat. Reakcija na limunsku kiselinu sa sodu pjena je formirana, koji je oprao iz kože za par minuta.

Katran sapun pomaže u borbi protiv gljivice na nogama i noktima. Lijek za suho kožu, i znojim se smanjuje i miris. Ugalj-katran sapun je preporučila za dnevnik higijenu stopala za cijeli period tretman.

Ako šepavu nogu, i možeš koristiti običan sapun za kožu tretman. U slučajevima gde je gljivica je pogodila u prst i čavao, možeš da napravim zahtjev za rješenje sapun sa katran. I za ovu svrhu četvrt bar bi trebala biti narezao, i onda je raspuštena u Šolju tople vode. Onda, u lijek ovlažise je oblogu i prijaviti da je uticalo na podrucju za 20 minuta.

Da riješiti problem takođe pomaže sobu aloe. Nekoliko ostavlja za biljke bi trebalo biti dio i isecka nožem. Biljke su onda kuhano vode i insistirati sati. Kao primio, lijekovima treba da ovlažise štapić i pažljivo prema ugroženim koža. Tretman je izvršena dva puta na dan.

Brzo eliminirati neprijatno miris pomaže svežeg limuna. Sok od četvrt lemon treba primijeniti na koži svakodnevno pre spavanja. Možeš stavila koru limuna za 10 minuta da pogođenih područja kože.

Još jedan jednostavan i učinkovit lijek za atletsko stopalo je luk. Može se koristiti za nekoliko načina.

 1. Stisni nekoliko klinčiće za beli luk, i cediš, srži kroz cheesecloth. Rezultat sok sa štapić se prijavio da pogođenih područja dva puta na dan.
 2. Kašu 4, klinčiće luka, mix sa kašikom sok od luka. Rezultat mešavina je odnosio na kožu, i na vrhu je prekrivena zavoj ili zavoj. Nastavi tako zahtjev se 30 minuta.
Češnjak

Luk ima neutralne imovine koja sprečava rast patogenom microflora, i eliminiše miris. Koristim ove recepte bi trebao biti dnevnik tokom nedelje.

Zna kako da se ophodi prema gljivica, ti moraju da se drže pravila da bi se otarasiti bolest.

Prvo treba da se riješimo svih stvari koje su bile u kontaktu sa utjecalo na kožu. Posteljinu, čarape, cipele, peškire – sve što ti treba da ni bacili, ili čir i operi sa sredstvo za dezinfekciju. Nosi cipele bez tretmana, kao da je to možda zato što reinfection od gljivica.

U vrijeme tretmana potrebno više čarape napravljen od prirodna tkanina. Od lošeg kvaliteta cipele napravljene od umjetna materijala također bi trebao biti napušten. Cipele trebali biti na slobodi i udobno, u stopala kada hodaš ne bi trebala znojiti. Sećaš se da se aktivira brzo rastu patogenom microflora, kao rezultat toga, gljivičnu infekciju napreduje.

Ako posle 5 dana nakon početi od koristi od folk metode su simptomi postojani, to je preporučio da idem kod doktora za imenovanje antigljivična terapiju. Najefikasniji lijek protiv gljivicna infekcija je kombinacija folk i liječenje.