Izgleda kao gljive za nokte. Nego liječiti

Gljivice nokte se odnosi na zarazne bolesti. Njen medicinski ime je onychomycosis stopala.

Patologiju utiče na kvalitet života pacijenta, uzrokuje nesigurnosti, kompleksima i strah od zaraze voljenima. Jer mycosis tri vrste gljive – antropogennye, zooanthroponosis i kvasac-kao gljive od rod Candida.

Onychomycosis prestati

Tako je, zaraza se javlja zbog blizak kontakt sa nosač gljivica, da li čovjek ili životinja.

Uzroci gljivičnu infekciju

Uključujući gljive živjeti svugdje u okruženju, međutim, ljudsko tijelo, svoju aktiviranje se javlja samo u povoljnim okolnostima. Oni paraziti su mokre sobe, nehigijenski uslovima, stajanja okruženje kožu, sveukupno koriste pribor i nosite Cipele, čarape, hulahopke, izvedbu nisu sterilne pedikir instrumente.

Direktna ruta od infekcije od gljivice uključuje selidbi m od tla, i biljke dok interakciji sa bolesnom osobom, ili životinja. O indirektno da zaražene sa onychomycosis kažem, ako novog pacijenta koristi stvari koje drugi pacijent ili dobila gljivice u pobrinem za životinje.

Ranjivost da infekcija nokte sa gljivice povecava iz mnogo razloga:

 • Starost.
 • Preterano znojim se.
 • Nosi uske cipele.
 • Slabljenje imuni sistem.
 • Bolesti su krvni sudovi.
 • Usporavanje rada metabolizma procesa.
 • Mehanički povreda nokte.
 • Stekli deformacije stopala.
 • U anatomskom karakteristike nogu.
 • Nedostatak ličnu higijenu.
 • Poremećaja nervnog i endokrini sistema.
 • Zarazne bolesti od hronične tip.
 • Jadni cirkulaciju u donjim ekstremitetima.
 • Često posjete javnog mjesta sa vlažnoti (sauna, parna kupelj, bazen).
 • Promjene u sastav od znoja. Iz tog razloga Candida gljive steknu patogenom nekretnine i postati iz bezopasan stanovnika koža u štetne flora.
Ekser gljivice

Predisposing faktora olakšati penetracija gljivica u koži osoba. Parazita raste mycelia i spore uzima koren u ljudskom tijelu. Ako ne liječi, gljivica je aktivno raste i postepeno uništi nokte, u potrazi za potpunog uništenja.

Onychomycosis prestani: klinicku sliku

Da gljivica potpuno uništiti ljepotu nokte, pobrini se da znaš kako on izgleda.

Prvi znak onychomycosis je mala promjena u hue za nokte. Umjesto blijedo-roza tablice, pacijent raste dosadno, žućkasto i providna utjecalo na noktima. Najčešće gljivica utiče na nožnim prstima, ali ne rijedak u praksi je situacija kada pacijent ima sve prste na donjih udova zaražene onychomycosis.

U deblja tablice vidljiva žute lezije različitih veličina, i tamo je bezdušan pod noktom krevet (hyperkeratosis). Čavao je stalno puca otvori, raspada, postaje friable. Pada čestice su izvor zaraze za zdravih ljudi. Uprkos uništenje, struktura ekser je mnogo sacuvali. Između prstiju pukotine ili ploču exfoliated sa krpom. U ovoj oblasti, i preko stopala, jak svrbi.

Miris odiše žrtvovati za razlog zbog kojeg između ekser i krevet postoji jaz pun mrtva koža, prljavštinu i otpada od gljivica. Skupova se kači na tablice ne samo žute, ali i gray, brown, čak i zelene ili crna.

Koji teče onychomycosis, doktori odlučna, fokusira na određeno promjene. Na primjer, simptomi normo-tropsku gljivice nokti su mrlje i pruge. Tablice postaje žuto, ali još uvijek važi za zdrav sjaj i normalno debljine.

Hipertrofična onychomycosis je obeležavala nekoliko svojstva.

 1. Promenite plahte.
 2. Suši i deformacija u tanjir.
 3. Uništenje ekser ivice da mogu izazvati bol kada hoda i nosi zašiljenim cipele.
Gljivice

Ako gljive razvija u zakržljalim tip, na površini nokte desiti foci dosadno gray-braon boju. Zbog svoje prisustvo specijalista tačno odredimo invazija od parazita. Za razliku od drugih oblika, u zakržljalim onychomycosis ekser komplikuje i stanji. Na pogođenih područja jasno pokazuje odreda nokat ili njeno odbijanje. U naprednim slučajevima, pogođeni gljivice tanjir potpuno odbacio.

Karakteristike ljudi koje znam o mycelium klasificirati infekciju inače:

 • Distalne tip onychomycosis, nokat infekcija su na slobodi ivice.
 • Površinu - odgojio površinu tanjir.
 • Proksimalnu – gubitak zadnji igrač.
 • Bocni tanjir oštećene strani.
 • Ukupno – čavao potpuno pokriveni gljivica.

Dijagnozu onychomycosis prestati

U slučajevima sumnjao onychomycosis zaustaviti osoba bi trebali kontaktirati kliniku i saznati kakav je doktor liječi ekser gljivice na nogama. Dijagnozu i tretman onychomycosis poslove dermatolog ili mycologist.

Da potvrdi dijagnoza, specijalista daje pacijent pravcu na analiza:

 • Mikroskop. Grebanje, daleko od ekser tanjir, tehničar bavi posebno supstancu za uništavanje keratin. Kao takav, materijal je lakše da učim pod mikroskopom. Nedostatak mikroskopski studije je nemogućnost da odredim vrstu gljivica. Međutim, odgovore analize su osnova za imenovanje antifungals širokog spektra.
 • Cultura. U laboratoriji materijal se onda stavlja u hranjivih tvari srednje Saburo – zvezdane za brzu razvoj gljivica. Patogen identificeret boja, brzinu rasta i oblik kolonijama od parazita. Također, metod identificira osetljivost soja da droge drogu. Ali rezultate analize pacijent prima samo 3 – 5 dana nakon glasanja.
 • DNK-dijagnostiku. Otkrivanje DNK-ćelije gljivičnu infekciju odvija se u studiju uzorak od ekser uticalo sa dermatophytes ili Candida gljive. Kalupe soja način ne određuje. Rezultata analize daj da pacijenta za 1 – 2 dana. Nedostatak DNK-dijagnostike od onychomycosis stanica je veliki troškovi zbog potrebe da se koristi posebna oprema.
Dijagnozu onychomycosis prestati

Vanjski simptomi su gljivice ne specifične, oni su samo ukazuju na poraz nokte. Uzrok bolesti postaje jasno samo nakon provođenja dijagnostički studije. Da pošalje adekvatno terapiju onychomycosis prestani differencesbut od lišaj planus, nokat psorijaza, keratoderma, i drugih bolesti koje jer pothranjenosti nokte.

Blagovremeno dijagnozu ekser gljivice jako ubrzava lečenje od bolesti i umanji rizik od komplikacija. Efekti onychomycosis prestani može postati uslove kao što mycotic ekcem, gljivicna infekcija kože i organe aspergillosis.

Tretman za gljivice nožni nokti lijekova

Tok liječenja onychomycosis imenovati dermatolog, uzimajući u obzir različitih faktora:

 • Klinički oblikom bolesti.
 • Dužina inficiranoj zoni.
 • Fazi hyperkeratosis.
 • Stopa promjena ekser.

U blagom oblika onychomycosis prestani koštati lokalne lijekovi za tretman gljivice nokte. Ovo antimycotic rješenja, prevlaka i radila sam masti da se prijavim što je bolje nakon hirurške ili keratolytic tretman utjecalo na tanjir. Pripremne procedura poboljšava korišćenje drogu oštećeno tkivo i ubrzava lečenje od gljivica. Tretman ekser keratolytic doprinosi svoje ublažavanje i bezbolno da se ukloni. Manipulacija je nastupao sa pomoći od flasteri sa salicylic kiseline ili urea.

Upute za upotrebu keratolytic gips kada ekser gljivice na nogama

 1. Strugati čavao površinu.
 2. Prijaviti tretman sastav.
 3. Da zapečati masa na gips.
 4. Promijeni zavoj u 1 – 2 dana.
 5. Odsječeni "oštećena" područja na tanjir.
 6. Prijave za antigljivična droge.

Antifungals tablete za sistemski tretman ekser gljivice na nogama je prepisao u ozbiljnim slučajevima, ili kada non-nastupa neki tretman. Pravila za prijem je postavio doktor.

Tradicionalni lijekove od gljivica za nokte

Neki pacijenti su tradicionalan terapija za nokte gljivice na nogama izgleda da košta manje. I to je istina, jer većina sastojke za pripremu drogu sa svojim rukama kod kuće.

Ipak, važno je da razumijete da u napredni slučajevima, narodne lekove može biti samo dio sveobuhvatan terapiju i samo kad pacijent je dobio odobrenje od ljekara da izvede posebno procedura. Najviše efekta kući tretman onychomycosis stopala mogao postići kada su prve znake gljivičnu infekciju.

Ocat

Kisela tečnost proizvod šteti sve delove od gljivica. Ali to treba koristiti pažljivo, jer sirće uzrokuje berns periungual kožu. Razmotrimo kako da se riješiš gljivica nokte sa sirćetom.

 1. Mazao pogođenih područja sa pamučni štapić, potopio u 9% sirće. Nakon postupak, nositi pamuk čarape i idi u krevet.
 2. Spravice. Ocat kombinaciji u jednakim omjerima sa biljno ulje. Posut sa mješavinom notes i spoji je na čavao sa flaster. Losion držao do jutra.
 3. Kupatila. U posudu sa tople vode sipaj Šalicu sirće i jedre noge za 15 minuta. Obrišite noge sa jednokratnog tkanine i tretiran sa apoteka antimykotika. Kupke su zadovoljni kroz dan.
Tradicionalni lijekove od gljivica za nokte

Jod

Efikasnost jod onychomycosis zaustaviti zbog sposobnosti antiseptika da sklopim proteine (gljivice strukturu proteina). Pozitivan je rezultat od tretman gljivice sa jod može postići ako nokat zapanjen ¼ ili manje.

Podmazao ekser i okolnim kožu dnevnik, ali bez zlostavljanje. Velike količine jod uzrokuje berns. Za prevenciju onychomycosis zdravo nokti su dozvoljeno da podmazuje 1 p. dnevno. Medicinally to je koristio dva puta na dan.

Recepte s Kombucha.

 1. Dan procedura. Pročišćeni Kombucha zemlju u kašu i koristiti za trljanje u zaboli nokat 2 – 3 puta na dan.
 2. Sinoć pomagala za liječenje ekser infekcija je prijavila koristeći otkinu iz Kombucha. Proizvod je prijavila na problematično tanjir, završiti sa plastičnim i stavila čarapu. Ujutro oprati nogu sa toplom vodom i polako ukloni sve slobodi površinu ekser. Ažurirani sajt dezinfikovane sa sjajan zelene ili jod.

Tretman onychomycosis Kombucha. drži 5 do 7 dana, naravno. Rezultat je popraviti nakon nekog vremena za re – organizujem 1 - 2 tretmane.

Celandine

Otruje od celandine kada ekser gljivice na nogama je spremna sa mesom iz zraka dijela postrojenja. U dolazi i odlazi omotan oko meso i kroz slojeviti cheesecloth i ispusti srži sok. To je razrijeđen sa alkoholom 70% koncentracija u 1: 1 i insistirati tačno jedan dan. Bole noge na pari u vruće, u pjeni slanu vodu, onda nokte i koža obriši alkohol, droge celandine. Kupka sa celandine u onychomycosis prestati, i dodaje u toplu vodu 1 litar jaka varenje biljke. Udovi skočiti 20 minuta. Drugi procedura s upotrebu otruje od celandine.