Djelotvorna terapija za gljivice između prstiju,

Gljivicna infekcija je opasna je bolest koja je najčešće utiče na koži od stopala. U početku, tamo je gljivica između prstiju i onda se širi na druge oblasti. Izgleda kao bolest slična, manifestacije, uzrokuje, i detaljima tretman pogledaj izbliza.

Mycosis

Izaziva gljivice između prstiju

Koža i noge često podvrgnut gljivična bolesti. Razlozi za ovo država može biti sljedeće:

 • smanjenje u zaštitni mehanizme u tijelu, kao rezultat za infektivne bolesti ili zapaljive porijekla.
 • jadni zalihe donjim ekstremitetima sa krvlju, što uzrokuje ustajale procesa u noge;
 • microtrauma kože u stopala i između prstiju;
 • jaka da se znojim ili previše suhu kožu;
 • dugo nosiš neprijatno i čvrsto cipele.

Okidač je gljivice može zanemariti higijenu, prisustvo osip od pelena. Pored toga, infekcija je mogao da uđe u tijelo kroz microtrauma da kožu tokom posjete bazen, sauna.

Simptome, vrste

Interdigital gljivičnu infekciju ima nekoliko faza u razvoju, od kojih svaki ima specifičan manifestacija.

Simptomi početne fazi gljivičnu infekciju:

 • izgleda mala pukotina između prstiju, posebno ispod mali prst i na noge;
 • blagi ljušti kože u oblasti puca.

Na početnoj fazi simptomi su blaga, tako da mnogi ne daj vrijednost tako manifestacija, tako je izazvalo gljivicna infekcija.

Nakon razvoj gljivice između prstiju razlikuju od izraženije simptome. Kože izgleda crvene točke, ljuštenje već izgovara. U ovo vreme, možda ima balon u obrazovanje sa tečnim.

U drugoj fazi razvoja bolest počne da se formira kukuruz, koža coarsens, izgleda kukuruz. U ovo vrijeme, razmazala je u pratnji svrbež i ponekad peckanje.

Atletsko stopalo

U konačnom stadijumu gljivica između prstiju je odlikovala pogoršanje stanje utjecalo na kožu. Pukotine postati dublje, pretvara u narušava. Razvija mokar gljivica. Zajedno sa ovim simptomima postoje i drugi simptomi: upalu i otok pogođeni gljivice parcele.

Kada napredna vrsta bolesti pokazati simptome kao što su:

 • gnojni kesice između prstiju, pod mali prst i na noge;
 • rana i svrab povećanje;
 • crvenilo i iritacija kože izgovara.

Pored toga, interdigital mycosis u poslednju fazu ima karakteristike. U ovo vrijeme, itchy prstiju puca kožu, gnojni pukla mjehuriće. Oblast između prstiju je mokro, ugroženim nokte peel, peel, koža izgleda beli film.

Izgleda da se neki od ovih simptomi bi trebali uzbunu osoba i ohrabrim da tražiti savjet od specijaliste. Samo rano tretman pruža priliku otarasiti se bolest.

Vrsti gljiva između prstiju

Gljivicna infekcija često jer tri vrste bakterije – u dermatophytes, gljivice i oblikovati. Svaka vrsta zaraze je povoljan okruženje za razvoj. Kalup je gljivica to može da razvije gdje je vrućina, vlažnost. Kvasac gljive su mogućnosti štrajka čavao i koža.

Najčešće jer atletsko stopalo dermatophytes. Gljivica uglavnom utiče na kožu između prstiju počevši sa palac i pod pinky. Ova vrsta zaraze voli toplo i vlagu. To je u ovom okruženju razvija spore virusa.

Gljivice

Tretman u kući

Interdigital gljivicna infekcija zahtijevaju produžena tretman. Terapija može biti obavljena kod kuće. Što je najvažnije, proći pregled i potvrditi dijagnozu.

Kompleks terapiju gljivica između prstiju uključuje tretman s lijekova i narodne lekove.

Droga terapije

Tretman antigljivična lijekova unutrašnje prijave treba da bude nadopunjen od vanjskog lijekova (kreme, radila sam masti, rješenja).

Kreme, radila sam masti, losioni imam utjecaju na bakterije. Upotreba droge smanjuje ljušti, svrbež i ulcerative procesa u koži između prstiju, na noge. Sa njihovom pomoći, možeš da dovedeš gljivice i spriječiti da ponovo pojavi.

Liječenje je propisana dermatolog nakon detaljnog pregleda. Nezavisno i bez tačnih dijagnozu uzimati lijekove nije preporučio, kao ovo može da se pogorša pacijent je stanju.

Tretman u kući

Medicinski olakšanje od bolesti mogu biti pojačani narodne lekove. U ovom slučaju, efektivni alat su:

 • terapeutski kupatila (soli, soda, biljni);
 • losion sa hidrogen peroksid, ocat;
 • tretman interdigital regionu sa jod.

Ove metode pomoći da brzo riješiti infekcija, eliminirati simptomi i smanjiti pacijent je stanju.

Sol i sok kupanje

Do 1 litre vode (37-40 stepeni) uzmi 1-2 tsp od sode ili soli. Umoči noge u bazen, i uživati za 20-30 minuta. Dobro pari kože da se proces keratinized koža, ljuštenje.

Postupak je završen barem 1 put dan, po mogućnosti prije spavanja.

Biljni kupatila

Odsekao mješavinu suho bilja (kamilica, bokvicu, celandine), sipaj 1 litar ključalu vodu. Biljni treba najmanje 3 tbsp potopim moje noge u infuziju je preporučila za najmanje 20 minuta.

Nakon sok i biljni manipulacije noge treba da bude obrađen, maksimalna uklanjanje oštećen čestice koža. Koža mast sa hidrogen peroksid, ili jod.

Losion sa sirćetom

Ovlažise komad pamuka u 9% rješenje, odnosi na pogođenih područja. Noge završiti sa plastičnim, ostaviti za 3-5 minuta. Nakon isprati kožu sa toplom vodom.

Biljni kupatila

Važno je sve manipulacije narodne lekove za podršku lijekove. Da, nakon što svaki postupak, pogođenih područja da se koristiti sa antigljivična radila sam masti, krema ili tretiran sa aerosols.

Sudeći po iskustvo i čitač povratne informacije, kompleks terapija za bolest je mnogo više efikasnije od koristi protiv gljivica agenata na miru.

Kako izliječiti gljivice djeteta

Izgleda gljivičnu infekciju u dijete može nastati u bilo koje doba. Zašto oguliti kožu, je u mogucnosti da ustanovimo dermatolog. Krivica može biti nizak imunitet, microtrauma da koža stopala, kao ustajale procesa u donjim ekstremitetima. Da se ponekad, izgubite u uzrok i prepisati prikladno terapije, specijalista mora da dijagnozu.

Na početnoj fazi gljivica između prstiju od dete nedostaje vanjski tretman jeftin radila sam masti. Nego liječiti u napredniji oblika kada se osušiti i žuljeve sa tečnosti? Doktori preporučujem da spojiti antigljivična drogu i neutralne drogu.

Prevencija

Gljivicna infekcija uhvati je lako, ali je da se otarasi je to veoma teško. Prevencija pomaže ne samo da eliminišemo bolest, ali i da se spriječi ponavljanje.

 1. Higijeni. Dnevnik pranje noge, tretman za osip od pelena, borba protiv znojenja.
 2. Oprez na javnim mjestima. Saunu i bazena to je najbolje da posetu sa tvojim zamenljivi cipele. Posle kupanja stopala preporučuje se prema antigljivična sprej ili peroksida.
 3. Nosi udobnije cipele, eliminirati žuljeve i kukuruz.
 4. Aktivan stil života, pomaže održati dobar cirkulaciju u donjim ekstremitetima.

Ako obitelj ima zaražene osobe, sve obuće trebao dezinficirati. Ne koristi zajednički ličnu higijenu stvari. Poslje tuširanja, noge bolje da bude tretiran sa radila sam masti ili sprejeve to će pomoći za dezinficiranje kožu.

Ako su simptomi gljivica između prstiju je vazno da odmah tražiti pomoć od specijalista, i u kratko vrijeme da počneš sa tretmanima. Otkrio na vreme bolesti koja je lakše liječiti nego napredne oblika.