Kako da je se otarasim gljivice?

"Uhvatio" gljivice na nogama može apsolutno bilo koju ženu, posebno koji redovno prisustvovati bazen, teretanu, sauna i druge javne mjesta, gdje uslove za razvoj i širenje infekcije je veoma povoljan.

gljivice

Kada da počnem tretman?

Lijek – nije lako, i nije brzo, i svoje posledice u odsustvu adekvatno terapija može biti ne samo estetskog problem i neugodno osjet, ali i u patološki uticaj infekcija na cijelo tijelo.

Važno je da prepoznam gljivice, što je izrazio od takve simptome:

  • suva, guli kožu na noge;
  • neprijatnih mirisa noge;
  • izgled na koži mehurići sa sadržajem unutra i pukotine;
  • svrab, gori noge.

Otkriće ove simptome treba da se posavetujem dermatolog, koji je, nakon pregleda i specijalna istraga će utvrditi točan dijagnozu, i govorim ti kako da brzo riješiti kožu gljivice na nogama.

Kako da se riješiš gljivica na stopala, prsti i između prstiju?

Odvikavanje od droge za kožu gljivice na nogama pruža obično vodi antigljivična drogu sistemski akciju na osnovu tako hemikalije:

  • - flukonazol;
  • terbinafine;
  • griseofulvin;
  • ketoconazole, itd.

Terapeutska kurs je prilično dugo i u ozbiljnim slučajevima može da traje šest mjeseci. Antigljivična droga za oralni upravi imamo mnogo kontraindikacija i nuspojave, tako da njihove koristiti bi trebao biti pod medicinsku nadzorom. Također, doktor je možda preporučio uzima immunomodulators, vitamine, hepatoprotectors.

Sistemski terapija u kombinaciji sa lokalnim anti-gljivična tretman uključuje prijavu raznih alat u obliku mast, kreme, gel, rješenje, itd.

Samo u slučaju blage povrede kože ili prisustvo kontraindikacija da sistemski odvikavanje od droge možda je ograničen na koristeći samo vanjski znači.

U tretman gljivice na nogama bi trebalo da se riješimo svih stvari koje su korišćene ranije i mogu biti zaraženi: čarape, hulahopke, cipele, tepihe u kupatilu, četkica za noge, itd. U krajnjem slucaju, trebalo bi da dezinficirati tako dugo kipuće ili klora-sadrže znači. Kako ne bi zarazio članovi porodice treba koristiti odvojene peškira, a ne da idemo bosonogi u kući.

kako da se ponašaš prema gljivice

Kako da je se otarasim gljivice tradicionalne metode?

U tretman gljivice možete pokušati i narodne metode. Međutim, recepata tradicionalne lijek kao nezavisna terapije jedino može biti efikasan za manje lezije na noge u ranoj fazi. U drugim slučajevima, oni mogu biti upotrebljene kao pomoćni do glavne medicinske terapije. Smatraj najčešći tradicionalne metode od gljivice.

Gljivice na nogama će pomoći da se otarasiš luk što bi trebalo biti slomljena da kasasta države i važe za pogođenih područja noću, pokriva sa plastičnim i staviti na čarape.

Recept za stopalo kupku od gljivica

Sastojke:

  • ugalj – katran sapun - 50 g;
  • voda – 3 sam

Pripremi i prijavu

Da zagrijem vodu da 40-50 ° C, dodaj sok i lužinu sapun, istopiti. Uzburkati temeljito. Operacija je izvršena po najmanje 20 minuta, onda obrisi noge suve i prijaviti lokalni antigljivična agent ili ih tretirati jabukovaču sirće.

Još popularni protiv gljivica lijek je svježeg soka od celandine. Trebali bi koristiti kožu u pogođenih područja nekoliko puta dnevno.