Kako da se ponašaš prema ekser gljivice na nogama

Najčešći bolest danas može nazvati gljivicna infekcija noge. Patologiju ne ugrožava ljudski život, ali to donosi mnogo neugodnih trenutaka. Pored toga da tece bez otvorenim simptome, nokat gljivice djela pogubna za cijeli imuni sistem. Ne biti problem, i treba da znaš kako da se ponašaš prema njemu.

fleksibilan nokte

Šta je čavao gljivice

Mikroskopski gljivična spore dio su ljudske stanište. Sada je studirao za oko 70 hiljada gljive, ali najopasniji su te koje uzrokuju razne bolesti. Jedan od najviše neugodno gljivicna infekcija su mycoses uzrokovana Trichophyton gljivice crveno. Nakon što si ih poraziti u ljudskom tijelu će toksični otrov, koji se razlikuju u protok krvi da maramice i organe, ubijanje imuni sistem. Lijek ima puno faktora koji jer ekser gljivice (onychomycosis), ali najvažnije:

 • posjekotine, kukuruz, modrice ili rane od noge;
 • u nepravilnosti u higijenski procedura;
 • General slabost imuni sistem.
 • preterano znojenja za noge.

Nego da lijek gljivice nokte

Bolest se razvija se prema isti plan: prvo ekser pukotine, to postaje težak i povećava debljine. Tablice se mijenja boju, prekriven sa prugama, odiše neprijatno miris. Nakon nekog vremena ona počne da se dijelovi se raspadnu. Ako vreme ne mislim da je iznenada, bolest mogu da pređemo na ekser tanjir ruke. Postoje dvije vrste lijekove terapiju: spoljni i unutrašnji. Šta je bolje da lijek gljivice u nokti će biti razmotrio dermatolog.

Pripremama za oralni uprave

Integrisane droge tretman onychomycosis, to je poželjno da počnemo sa prvom stadiju, kada jedina razlika je boja za nokte. U ovom slucaju, terapija je ograničen na lokalnom način: primjena mast protiv gljivice ili sladoled. Kasnije fazama ekser gljivice zahtijevaju sistemski tretman kada je droga uzeo usmeno. Dermatologa će prepisati unutrašnje lijekova u sljedećih slučajevima:

 • većina zaražen dio ekser tanjir;
 • gljivice u vrlo napredna pozornici;
 • dogodio se suši ili odreda ekser.
 • gljivice utjecalo na nekoliko prstiju;
 • ima dijabetes melitusa;
 • pacijent godina više od 50 godina.

Bira šta je bolje da se ponašaju prema gljivica, treba da se setim da je glavni kontraindikacija da sistemski tretman su trudnoće, dojenje, bolest jetre. Pod ovim uslovima potrebna lokalna ili nacionalne terapiju. Ako to ne pomogne, umjesto sistemski tretman, doktor treba da se prijavim hirurške uklanjanje zaraženog ekser.

tablete protiv gljivice

Tablete

Antigljivična drogu se razlikuju po aktivni sastojke i cijena. Najbolji lek za onychomycosis – je tabletu, ali u njihov izbor bi trebala uzeti u obzir kontraindikacija.

Lokalni mediji

Kada manifestuje početni simptomi onychomycosis, neophodno je da koriste lokalni tretman. Karakteristika antifungals, aktuelni koristiti je stvaranje visoka koncentracija sastojak koji ubija gljivice na ekser površinu. Međutim, to ne bi trebalo biti tretirani nezavisno, zato što ponekad vodi do ozbiljnih posledica.

Terapeutski lakova

Ce obustaviti razvoj gljivice poseban laka, koja ublažava ugroženim ekser tanjir. Jeftino u cijenu znači prodire čavao, ubijanje je gljivična spore.

Kreme, proteže i radila sam masti

Da borbi onychomycosis široko je nekada radila sam masti, kreme, proteže se. Jer ih 1-2 puta na dan. Tretman obično potrebno od dva mjeseca na godinu dana, zavisno od toga u fazi gljivica.

Sredstva za uklanjanje utjecalo na ekser

Gel ili šlag ekser gljivice na nogama može samo pomoći u prvom stadiju bolesti. Kada trči obliku onychomycosis, doktor može prepisati operaciju. Tamo je flaster to promoviše samo-obnovu čavao sa naprednim oblika bolest. Zalijepljen na noć na temeljito očistila utjecalo na ekser gljivica. Ujutro bi trebao biti pažljivo uklonjeni sa makazama, zajedno sa inficiranoj zoni.

Kako da se ponašaš prema ekser gljivice na nogama narodne lekove

Cijena na antigljivična droga je nizak, ali neki ljudi vole da se riješiš gljivica folk metode:

ekser gljivice narodne lekove
 1. Jabukovaču sirće. Bolje ako to je kuvali u kući. Pa pomoći oblozi to u veceri za 2-3 mjeseci. O gazu je prijavila sa sirće, je odnosio na željeno porciju, rewound sa plastična kesa, i na vrhu je popravio sa zavoj.
 2. Amonijak. Lako kupiti, onda mešaju sa vodom u odnos 200 ml po 1 vest (kašikom) alkohola. Mokru krpu na rješenje, umotati pogođenih područja, top nositi celofan a vunene carape. Nastavi da svaku večer dok oporavak.
 3. Hidrogen peroksid. Da para stopala u toplu vodu (20 minuta), i onda napraviti oblog sa peroksid, koja je trudna s štapić je prijavila na ekser i umotana u celofan za 1 sat. Procedura je izveo 2 puta dnevno stopa 3-4 sedmice.

Prevencija bolest

Da spriječimo pojavljivanje onychomycosis, neophodno je da se redovno pregledajte noge. Jednom mjesečno je preporučljivo, da se uradi puni pedikir, uklanjanje krljušt i odrastao ili urasle ekser tanjir. Svaki dan bi trebala promijeniti čarape bi trebao biti napravljen od prirodna tkanina. Po mogućnosti nosi prostrano, udobnije cipele sa dobrim hygroscopicity i bile izložene jedini.