Gljivice nokte na nogama: simptomi i znakova povrede. Šta tretmani su na raspolaganju?

Onychomycosis ili gljivična nokte je gadna bolest, teško da tretiraš. Bolest se razvija kada gljivica bude pod noktom tanjir ili kožu oko ekser. Patogenom mikroorganizama hrani na keratin, kao rezultat, njegov broj je brzo smanjiti i lak je uništen.

gljive na nokte

Uzrok bolesti i načina od infekcije

Gljivica utiče na ekser tanjir, je nastavila u vlažno okoliš s visoka temperatura. Zaražen gljivice može kada si dolazio u posetu javnog mjesta sa takvoj situaciji. Najčešće, gljivica je "život" u javnosti tuševe, teretana i bazena. Često, infekcija se dogodi kada je u posjeti plaži. Drugi put, infekcije je blizak kontakt sa nosač od infekcije. Ugovaranje bolest je i moguće kroz upotrebu osobne stvari od bolesna osoba.

Međutim, u red da dobijete ekser gljivica, samo kontakt sa agentom na koži nije dovoljno. Jaka imuni sistem efikasno potiskuje patogenom microflora i ne razviju lezije na ekser tablice. Faktora predisposing da razvoj gljivice na nokti su:

 • smanjena imunitet, oboje General i lokalne;
 • kršenje cirkulaciju u donjim ekstremitetima;
 • preterano znojenja za noge;
 • nosi razne cipele koje krše krvotoku;
 • šteta i povreda na koži od stopala.

Brzo rastu patogenom organizmi je često posmatrao u opticaju, uzrokovana broj bolesti i poremecaj metabolizma. Da izazove bolest također mogu pogrešne cipele, nosi što povećava znojim se i ometa protok krvi. Povoljan ambijent za razvoj patogenom microflora je koža mokra, što je nisam dobila dovoljno kiseonika. To se događa kada čovek nosi čarape sintetičkih tkanine i uske cipele, napravljene od faux "ne diše" materijala.

Još jedan razlog što može izazvati razvoj infekcija je kršenje pravila higijenu i ne prati sigurnosne mjere. Pacijent je možda nehotično "da" gljive – pokušavam na nečije cipele, u posjeti javnog bazena ili tuš bez Papuče, ili koristiš neko drugi ručnik za noge.

Ljudi često naprave grešku kad kupuje nove cipele – pokušali su na svojim golim nogama ne koristi čarape. Takav postupak može izazvati ekser gljivice jer nije znao ko je izmerila isti par cipela ranije, a ne da li noge, čovječe zaražene sa patogenom microflora.

Kako da prepoznala bolest?

Kada ekser gljivice na nogama, simptomi su tako karakteristika to da zbuni ova bolest sa druge bolesti je veoma teško. Kako da identifikujem patologiju, potrebno je da znaš, njegova glavna karakteristike, ukljucujuci i:

gljivice nokte simptome
 • formiranje mjesta i pruga pod noktom tanjir;
 • bijeli muddy boja ekser.
 • upala i dryness kože na prst oko utjecalo na ekser;
 • ploču kalup;
 • krhkost i promjenu u strukturu ekser tanjir.

Početni simptom bolesti je formiranje pruge ili mrlje od greenish ili žućkasto boja. Ove trake idu duboko u debljine ekser tanjir i odaje utisak da su na kožu ispod noktiju.

Obično, prije svega utiče na velikog nožnog nokta, barem – na malom prstu. Na početnoj faza bolesti o gljivicama samo pokazuje boje promjena čavao tanjir i karakteristika mjesta i pruge. Poslije nekog vremena, infekcija utiče na prste, crvenilo, čudno ponaša i svrab kože oko nokte.

Terapija za bolest u ovoj fazi ti omogućava da efikasno i brzo se riješiš gljivica, međutim, pacijenti rijetko tražiti pomoć od liječnika, primijetio slične simptome.

Sa porastom u populaciju patogenom microflora, gljivica počinje da uništi površinu ekser tanjir. To je odlikovala činjenicu da je čavao postaje meko i talasaste, ne pukne i depresije, struktura postaje heterogeno. Ovo je možda u pratnji gnoj od ispod noktiju i oštrim neprijatnih mirisa od stopala. Tokom vremena, nokat je uništen, ljuštenje postaje jači i utječe na kožu između prstiju.

Izgleda kao poraz od ekser zavisi od gljivica. U akuzativ agent bolesti su najčešće i kvasac ili gljiva. Tokom gljivičnu infekciju ekser tanjir stiče sivkasto-plavo je boja. Čavao je tako brzo uništeno i kao rezultat je potpuno polazi iz ekser krevet.

Kalupe gljive uticati na ekser tanjir u slučaju kršenje prehrane tkiva, na primjer, kao rezultat jaka kompresije na nokte previše čvrsto cipele. Za ovu vrstu onychomycosis je odlikovala formiranje bjelkasto čaura na noktima.

Znati kako se bolest, to je presudno da poseti doktora. Različite vrste gljivice imaju različite simptome, i tretman to je teško za pogoditi sami, bez specijalista.

Princip tretman

Liječenje rane od ekser tanjir zahtijeva sveobuhvatan pristup i traje dugo. Važno je da se to prije simptomi su gljivice i tretman je počeo, brže možeš riješiti bolest.

Za borbu protiv bolesti su koristili:

gljivice za nokte tretman
 • antigljivična radila sam masti i rješenja;
 • sistemski antifungals tablete;
 • tradicionalni lijekova.

Da ispravimo patologiju na početnoj fazi koristeći vanjski antifungals. Tako pripreme uključuju radila sam masti, rješenja, kao lacquers sa antigljivična komponentu u sastav.

Za liječenje najčešće je propisao mast širokog spektra komponente što aktivno utjecati na raznim gljive, uključujući i kvasac. Radila sam masti i kreme su bolje je koristiti u početno faza bolesti. U kršenje struktura ekser tablice su neefikasno, jer komponente droge ne može prodrijeti u male pukotine na ekser.

Najefikasniji su antigljivična drogu u rješenja. Tako drogu obično su proizvedene u mjehurićima sa pipette. Proizvod je prijavila za nokte tanjir. Hvala na tečnost dosljednosti, supstanca ispunjava u najmanju nepravilnosti i bude pod noktom tanjir, tako učinkovito ponaša u inficiranoj zoni.

Apoteke su generalno se predstavljao proizvoda u obliku lakom. Za posebnost ovaj oblik antigljivična droge je da ne treba da koristimo dnevnik. Laka je prijavila svakih nekoliko dana. Droga formira zaštitnu čaura na ekser tanjir, tako štiti ekser i zapreka širenje gljivičnu infekciju. Aktivna supstanca od droge probiti u ekser tanjir i ponašaj se dugo – jedan zahtjev je dovoljno da pružamo antigljivična aktivnosti tijekom dva dana. Prevlaka su također efikasan za prevenciju gljivična bolesti. Možeš ih koristiti jednom nedeljno ili se prijaviti prije posjete mjesto sa visok rizik za infekciju od gljivica.

Pored obrada čavao tanjir, neophodno je da pruži antigljivična zaštitu za kožu oko ekser i između prstiju. Da uradim ovo, koriste mast.

Ako nokte počeli su da slome, pripreme za vanjski prijavu nije dovoljno, pa dodatno imenovan antifungals u pilula. Ove hemikalije imaju sistemski efekat na cijelo tijelo.

Ako je gljivična ekser je u pratnji bakterijske infekcije, u kojoj izgled gnoj, pored prepisati radila sam masti sa neutralne akciju, na primjer, Levomekol.

U narodni lek iskoristila nakon lekove protiv onychomycosis.

narodni lek za liječenje
 1. Mješavina jabukovaču sirće i voda je prijavila na gazu sabija, koji je prijavio da je uticalo na noktima za 1 sat. Procedura je ponovio dnevnik za dva tjedna.
 2. Iscedi sok od jednog lemon i mešaju se sa dva supene kašike od vode. Rješenje treba koristiti za lečenje od utjecalo na nokte dva puta na dan.
 3. U nogu kupanje, dodaj dva velika kašika za pecivo i iodized ili morske soli. Noge stavio u kadi za pola sata. Procedura je izveo dnevnik na spavanje.

Dalje tretirali nokte sa sok od luka ili propolis otruje. Narodne lekove to je preporučila je da se koristi u vezi sa antigljivična lijekova koji su prepisao od doktora.

Tešku fazu gljivičnu infekciju vodi do gubitka nokte, pa važno je da odmah kontakt specijalista na prvi simptom bolesti.