Znakova ekser gljivice na nogama

Mnogi nisu ni znali da je banalno znojenja za noge, u pratnji s neprijatno miris od toga patnje više od pola stanovništva naše planete je jedan od glavnih simptomi ekser gljivica. Ova bolest rizikuje Ugovaranje svaki igrač koji zapostavi ličnu higijenu. Ekser gljivice vreba svuda, posebno na javnim mjestima. A najgora stvar je što je čavao gljivice — prilično podmukla bolest: svoj tretman je dugo i nije uvijek uspješna, kao i atletsko stopalo je sklon da bi sprečili povratak kriminalu. Da bi prepoznala bolest i početi terapiju, ti bi trebao da znaš sve znakove gljivice na nogama.

kako ti se gljivice

Širenje bolesti?

Infekciju jer parazitski gljive. Idealno okruženje za reprodukciju i razvoj — vlažnoti u kombinaciji sa toplim atmosferu. Smatra se da je glavni mjesta gdje visok rizik za Ugovaranje ekser gljivica, to je kupatila, sauna, vodene parkove, bazeni, nokat salona, itd. statistike, Međutim, potpuno pobija ove optuzbe: ekser gljivice mozes pokupiti ispred doma koristeći neke zajedničke pogodnosti (peškire, cipele, odjeću, tepihe, tuširanja), ako jedan od članova porodice već ima taj problem, ili na zabavi, na primjer, kroz Papuče, ljubazno ponudio domaćin (, a on ne može ni sumnjati u postojanje bolest).

Ali koji faktori utiču na razvoj gljivična bolesti? Proslavimo ove važnim trenucima, što je dovelo do infekcije onychomycosis:

 • je snizila imunitet;
 • povreda na ekser tanjir;
 • jadni cirkulaciju u donjim ekstremitetima to može dogoditi kada nositi uske cipele;
 • noge patologiju anatomski lik;
 • gojaznost;
 • dijabetes melitusa;
 • preterano znojim se.

Da bar djelomično se zaštitiš, trebalo bi da koristim samo svoje stvari, pažljivo tretiran sa antiseptici, kozmetiku, osobnog peškir, redovno čistim i perem tepihe, da čistim cipele. I ne da propustiš povoljno za liječenje mycosis trenutak (nakon svega, svi znaju da je terapija je najefikasnije na početne faza bolesti), ti treba da znam prve znake ekser gljivice na nogama.

Kako prepoznati onychomycosis?

Znakova ekser gljivice u različitim stadijima mogu razlikovati od drugih, što ukazuje da je širenje infekcije. Na primjer, prvi (rano) faze simptome su praktično odsutan. Na ekser tanjir što vidite jedva vidljiva bjelkasto mrlje ili pruge. Ovi simptomi bi trebali biti razlog za zabrinutost, jer mogu da pričam o prisustvo gljivičnu infekciju. Ako ignorišete prve simptome, postoji rizik da počnem gljiva koje će uticati na zdravo nokte i da će dovesti do izgled gnoj u periungual maramice i ovo može rezultirati gangrenu i amputacije u donjim ekstremitetima.

Drugi nivo gljivična ekser bolest se manifestuje nedostatkom prirodni Sjaj za nokte tanjir. Dalje, za nokte mijenja boje, pojavljuju žuti, bijelo i smeđe pruge. Može da se deformiše gornji dio ekser i stranu porcije. Ovi simptomi su jasno vidi na fotografiji.

Napredna fazi onychomycosis je obeležavala krtost i delameliranje od ekser tanjir, upala krljušt. Postoji rizik od gubitka ekser. Ali neprijatno činjenicu da je bolest nastavlja da se širi na druge nokte na donjim ekstremitetima, i koža i noge. Tretman u ovom slučaju trebali početi odmah da bi izbegli neprijatna posljedice bolesti.

znakova gljivice

Drugi i treci stadij onychomycosis, pacijent možda prepoznati: čavao preuzima na žutom ili prljavo smeđe boje, to postaje slobodi i debelo iza iz ekser krevet, postaje vrlo je krhak i krhke. Ponekad nosiš zatvorena Cipela postaje bolno i svrbi me kožu — nepodnošljiva (ovo je simptom posebno unaprijeđeni u povišeni znojenje). Pored toga, zbog sumnjao onychomycosis može nakon prateće simptomi pojave na koži blizu nokte:

 • gori;
 • nepodnošljivo svrbi;
 • čudno ponaša i dryness;
 • upala;
 • lije lezije;
 • suši i cornification.

Prepoznala iz prve znake ekser gljivica, trebao bi odmah da se konsultujem specijalistu koji će prepisati najbolji tretman režim.

Šta uticaj imaju različite vrste onychomycosis?

Definiraj 3 vrste onychomycosis, od kojih je svaka manifestuje svoje karakteristike.

 1. Normotroficheskie ekser gljivica je obeležavala promjena boje čavao tablice: bolestan ekser može uzeti nijansi iz bijele da tamno zelene. U prvom stadiju bolesti, nokat možda izgleda bijele rundu mjesta i longitudinale. Kako bolest napreduje sjenom ekser mogu razlikovati, i gljivice širi na cijelo područje ekser tanjir. Međutim, svoju debljinu ne mijenja, i u prirodni Sjaj je održavati.
 2. Hipertrofična ekser gljivica je pokazale boje promjena ekser tanjir, gubitak sjaj od površine, jake suši i deformacija. U nožni nokti snažno eksfolijacija, pocinje njihova djelomičan uništenje.
 3. Zakržljalim gljivica je obeležavala promjenu u ekser boja sa svojim dalje smanjio. Posljedica je ovo gljivičnu infekciju je odbacivanje pacijent je nokat ili zaraženih oblasti.

Da utvrdimo prisustvo gljivice na nokte možeš biti ti, međutim utvrditi točan dijagnozu mogu samo specijalista. Za ovo ti treba da posetim klinici, da uzmem analiza pacijent cistis za nokte ili kožu, koji se nalaze oko toga. Pored toga, dermatolog imenovati mikroskopski ispitivanje.

Znakova gljivice patogen bolesti

Uspješno tretman ekser gljivice zavisi od toga koliko dobro dijagnosticirali akuzativ agent bolesti. Razlog je to bolest izaziva od jednog gljivična vrsta, ali nekoliko, i svaki od njih osjetljiv na određene drogu. To je, ako jedna razne gljivica otporan na jedan lek, još patogen to znaci da umire.

simptomi gljivična

Često ekser gljivice jer:

 • kvasac;
 • dermatophytes;
 • kalup.

Ako uzrok ekser gljivice kvasac počeo da identifikuje bolest u jednom je skoro nemoguće. Znakova gljivice na nožni nokti u ovom slučaju su sljedeći (su nastali nakon dugog perioda vremena): ljušti od ekser tanjir i svjetlo svrbi od kože oko ekser (svrab mogu se hrvati). Infekciju ekser kvasac je našao u 4-4,5% slučajeva.

Dermatophytes impresionirati nokte mnogo češće nego prethodne patogen je 94.5% svih slučajeva infekcija nokte od gljivica. Dermatophytes su tri vrste, zaraze jedno od njih je i napravljen na različite načine:

 1. Po prvi tip je obeležavala kompleks lezije na noge, noge i noktima. Gljivica lako širi na koži i eksere u rukama.
 2. Drugi tip utiče samo mali prst, nokat ili palac. Može da se raširi i na interdigital krene, i svi prstima i neku.
 3. Treci tip je obeležavala gubitak nokte na palac i mali prst, ali koža gljivice ne utječe.

Drugi tip gljivice — kalup. Njen patogen — gljive. Ova bolest je našao samo u 1% slučajeva. Razvija gljivica je ovo vrsta češće u HIV ljude koji su inficirani meteoritima.

Drugi simptomi gljivičnu infekciju od nokte

Često rano u bolesti očigledno znakove gljivična nokte ne postoje. Kako god, ako si pažljiv, ti neće primetiti neke promjene u strukturi čavao i njen izgled. Kao pomenula ranije, čavao tanjir možda izgleda longitudinale ili rundu bjelkasto mjesta, čavao može postati pokvareni, dok njeni uglađenošću i Sija su izgubili. Napreduje, bolest sve uništi ekser tablice: prvo da promenim senci, onda čavao površinu postane sumnjiv, to se pretvara ili postane mršava, ljuštenje, provala. Boja ekser zavisi od gljivica je postao patogen.

Osim osnovnih karakteristike onychomycosis, postoje i drugi

tretman i sprečavanje
 • krhkost od ivice ekser tanjir ili celu svoju površinu;
 • distorziju oblika čavao, promijeniti svoju strukturu;
 • u blackening na ekser.
 • sečenje noktiju ispod kože;
 • dysbiosis, pospanost, slabost;
 • odred za tanjir iz ekser krevet, što dovodi do formiranje ploču pod noktom bjelkasto ili žuta boja sa neprijatno miris;
 • svrbi, puca, gori od kože u neposrednoj blizini utjecalo na ekser;
 • dysbiosis, pospanost, Generale slabost.

Bilo odstupanje u izgled nokte bi trebao biti upozoreni, kao ovo može ukazuju na razvoj ekser gljivica. Prvo akcija, u ovom slučaju — put kod dermatologa, koji će potvrditi niti poreći svoje strahove. Ako ovo nije uradio odmah, bolest će napredak. Na prvi pogled, ništa u ovu bolest nije. Međutim, osim čisto estetske probleme i nelagodnost, ta farma može izazvati ozbiljne komplikacije, da gnojni infekcija pogođenih područja čak i razvoj gangrenu. Stoga ne stegnuti uz liječenje, uzmi akciju, kao bolest je otkrila.