Gljivice između prstiju: simptome, tipovi, djelotvorna terapija

Među svim vrstama gljivična bolesti, lezije na noge najčešći. Jedan od tipova atletsko stopalo je gljivica između prstiju. Bolest izaziva intenzivan svrbež i razmazala kože da uzrokuje ozbiljne nelagodnost. Zaražen gljivice može biti u bilo javnog mjesta sa vlažnoti. Ovaj tip gljivičnu infekciju se javlja u odrasle i decu.

kako je gljivica

Razlozi za razvoj bolest

Gljivice između prstiju – ovo je jedan od tipova atletsko stopalo. Bolest zarazna i teška za lijecenje. Terapija može da potraje nekoliko mjeseci.

Gljivice između prstiju razvija zbog nakon razloga:

 • jadni čistoće na noge;
 • posjete javnog mjesta sa vlažnoti;
 • nosim nečije cipele;
 • koristi tuđe peškire.

Najlakši način da se infekcija kada posjeti javne tuševe bez potrebna sredstva za zaštitu. Ne pojedinac Cipele u javnosti tuš, ormarića sobu ili čak i u saunu sa umjereni u visoku temperaturu, možda jer gljivice infekciju između prstiju, slike simptome koji će se ne sumnjam u prirodi razmazala kože.

Razvoj gljivice između prstiju na dijete i odrasli mogu biti izazvana zanemariti za ličnu higijenu. Nedostatak pravilno nogu zanima me dovodi do bodova na znoj i prljavštine u interdigital intervalima. Ovo je povoljan ambijent za reprodukciju je od gljivica. Od neke patogena si uvek prisutan u ljudskom tijelu, razvoj gljivična microflora na koži se može dogoditi, čak i bez kontakta sa potencijalnim izvor zaraze.

Gljivica noge i koža između prstiju je vrlo zarazna gljivica. Moguće je da boli s odgovara nečije cipele, ako osoba koja je inficirana. Ovo je zbog spore gljivica su pohranjen na unutrašnjoj površini Cipelu i lako padneš na zdravo kožu.

Jedan može da padnem bolestan čak i ako je jedan član obitelji je bori sa gljivičnu infekciju. Činjenica da su spore patogenom organizmi smjestiti na sve koji su došli u kontakt sa zaražen kožu. Spore ostati u hrpi na tepih, peškiri i površinu kozmetiku ložu. Najmanji kontakt sa ove stvari dovoljno spora na zdravo kožu.

Ipak, nije svaka osoba zaražene sa gljivice kada koristi tuđe ubruse ili tuš. Faktora provocira razvoj gljivice između prstiju:

 • smanjena imunitet, oboje General i lokalne;
 • prisustvo od rane na koži od noge;
 • znojim se;
 • dugoročnu upotrebu antibiotike;
 • često stres;
 • nosila je previše uzak Cipelu;
 • bolesti to jer je jadna cirkulaciju u donjim ekstremitetima.

Dugoročnu medicinske terapije i česte stres slabi tijela, što ga čini ranjivim različitim bakterije i gljiva. Nosi uske cipele vodi do kršenje lokalne cirkulaciju, kojim se smanjuje imunitet od stopala. Ovo stvara povoljan uslove za brzu razvoj patogenom microflora.

Gljivice na nogama i interdigital prostora je posebno jaka su oni sa dijabetesom, kardiovaskularne bolesti i proširene vene na donjim ekstremitetima. Sve ove pathologies dovesti do pogoršanja lokalne metabolizma procese i prekid od mobilnog imunitet, koji povećava se rizik od infekcije od gljivica.

Faktora koji jer infekcija uključuju nosi veoma uska cipele od neke materijale, sintetički čarape i znojim se. Sve ovo stvara povoljan ambijent za razvoj patogenom microflora. Znojim se ubrzava proces povećanje populacije od gljiva, kao ovo microflora voli tople i vlažne okruženju.

vrste bolesti

Vrste bolesti

Točno klasifikacija ovisi o obliku gljivičnu infekciju i tip patogen. Sa poraza prestani često otkrile gljivičnu-kao i kalup gljive. Ove dvije vrste patogenom organizmi lakše da se razmnožavati na ljudska koža.

Prema težine patološki proces može biti podijeljeno na blaga i teška faza bolesti. Blagi oblik gljivičnu infekciju je interdigital mycosis. Bez lečenja, ovaj obrazac brzo se pretvara u teškim, što je odlikovala širenje patološki proces na cijelom jedini.

Izolovani hronične oblikom bolesti. To je u pratnji oteklinama, koja se proteže na jedini a zglob. U većini slučajeva, pridruži infekcije, što je na površini koža izgleda čvorove i kesice za osip. Ako štetu mehurići si primetio gnoj.

Simptomi atletsko stopalo između prstiju

Izgleda kao gljivice na nogama između prstiju, zna, verovatno, svi. Specifičan simptome:

 • crvenilo između prstiju;
 • teške svrbi;
 • miris;
 • ljušti se koža;
 • Odjel za gray krljušt;
 • exfoliation kože;
 • izgleda plitko ožiljke.

Djeca također pati od ove bolesti, gljivice između prstiju, dijete ima iste simptome kao odrasli. Bolest počinje sa povreda na koži blizu mali prst u donjim ekstremitetima, na početnoj fazi ili fazi razvoja gljivice između prstiju izgleda kao malo crvenila. Bolest napreduje prilično brzo, utiče na kožu izmedu 4 i 3 prst. Vremenom gljivica se širi nogu.

Kao napredovanje bolesti postoje ozbiljne čudno ponaša i svrab. Pacijenti poruku odjednom pojavi oštar i neprijatnih mirisa od stopala, što je eliminirati pranje. Napredovanje u gljivičnu infekciju vodi do izgled plitko ožiljke. Obično ukazuje pristupanju infekciju.

Tokom vremena za ljuštenje postaje veoma jaka, odvojena cijelog područja keratinized koža, koju stiče sivkasto boja. Ako gljive u ovoj fazi ne da počnem liječiti u vrijeme, širi se da cijelu nogu.

Interdigital mjesta su najugroženije dio noge. Kada je hodati u ovim naborima akumuliraju znoja, što iritira utjecalo na kožu gljivica. Rezultat je pukotina to boli dok hodaš. Na kraju u svoje mjesto su formirani duboko čirevi i erozije, uzrokuje svrbež i gori.

Dijagnozu

dijagnozu

Dijagnoza je napravio na osnovu vizuelni inspekciju. Gljivice interdigital prostora ima vrlo upečatljiva i karakteristika simptome, tako da zbuni sa druge bolesti teško.

Dodatno uzme uzorke iz inficiranoj zoni. Kada ljušti nije teško, kao čestice koža može biti lako razdvojeni, bez izazivanja nelagodnost.

Na osnovu analize uzorke doktor će utvrditi kako da se ponašaš prema gljivice između prstiju. Tu je i zajednički tretman režim to uključuje i anti-gljivična mast gljivice između prstiju i rješenja za kožu antisepsis. Na prijem pacijent je preporučio da proverim sa doktorom li koristiti narodne lekove od gljivica između prstiju. Na početnoj faza bolesti, tradicionalna lek pomaže da se brzo dogovor sa patogena.

Lijek

Kada gljivica između prstiju tretman bi trebao biti sveobuhvatna. Pacijent se treba da posmatramo isto ritual:

 • pažljivo pere svoje noge sapun i obriši suv;
 • prema pogođenih područja sa antiseptika rješenje i čekati dok se osuši;
 • odnosio na kožu antigljivična droge;
 • nakon pola sata da nose čiste čarape napravljen od prirodna tkanina.

Kako izliječiti gljivice između prstiju – to zavisi od težine simptome. Na početnoj fazi, to je dovoljno da koristim antiseptici i narodne lekove kod pacijenata sa teška povreda na koži, posebno proizvoda je potrebno.

Kao sredstvo protiv infekcije, bolje je koristiti rješenje ili chlorhexidine miramistina. Ovo proizvodi ne nerviram kožu. Oni su nekad ne za lečenje i za dezinfekcije kože. Štaviše, antiseptici širenje gljivice da zdrava kožu.

Glavni tretman je krema i radila sam masti, najbolji mast za gljivice između prstiju je droge koje je propisana doktor. Obično znači širokog spektra.

Mast za liječenje treba primijeniti prethodno pripremljene kožu dva puta na dan. U naprednim slučajevima, jedan lek možda neće biti dovoljno. Kad mi je doktor propisao dugoročnu terapije sa promijenio lijekove u sred naravno. To omogućava da izbjegne razvoj gljivična microflora otpor jedan lek.

Narodne lekove

gljivica narodne lekove

Tradicionalni lijek zna kako da se riješiš gljivica između prstiju. Za ovo predložio upotreba kupatila i rješenja za kožu tretman.

 1. U činiji sa vodom, dodati 2 torbe od borne kiseline i mjesto stopala za 20 minuta. Prijaviti kroz dan.
 2. Efektivni od atletsko stopalo kadu sa 4 litre vruće vode, 2 supene kašike od sode, so i jod. 15 minuta, onda podmazao nogu lijek mast.
 3. Možete koristiti prijavu za sok rješenje sa sirćetom. Da pripremi što je potrebno u pola čašu vode rastopiti kašike od sode bikarbone i sirće. Onda u rješenje, ovlažise štapić i pažljivo prema kožu.

Za dnevnik higijenu stopala preporučuje da koristi heroin ili sapun. Oni su savršeno degrease kožu i slab antigljivična aktivnost.

Da spriječimo razvoj gljivice između prstiju i oprezan higijenu stopala. Važno je da uvek uzmite u bazen, teretanu i saunu gumenih Papuče. Ne bi trebao koristiti drugih ljudi higijenu predmeta ili da probam cipele od stranac, kao da mogu ostati spore.