Kakav je doktor liječi gljivice nokte, tretman smjernice

Mnogi od nas znaš za izraz: "mislim da Imam gljivice na noktima, ali ne znam za šta doktor adresu". Stvarno, kakva bolest i ko može izliječiti? Hajde da je sve u redu.

Doktor

Pa, ako si mislila da je svrbi između prstiju, u pratnji crvenilo i ljušti se koža, i sa noktima čudne stvari se dešavaju: oni žutim, postao gušće i početi da se smorim, raspada, i ponekad vrlo neprijatno miris, gore izraz možda se odnosi i na tebe. Iskreno, neprijatno kao tih simptoma ukazuje na početak je veoma neprijatno bolest se zove onychomycosis i uzrokovana parazitski na ljudskom kožom patogenom gljive. Prema medicinskim podacima, među najčešći infekcija to odmah slijedi disajnim bolestima.

Mi ćemo pokušati da ukratko vam reci sto profesionalci bi i može da povrati svoje zdravlje i vratiti mir.

Idi do doktora! Ali u šta?

Ako si primetila da se su navedene simptome, ne očajavajte i ne paniči, štaviše, ne pokušavajte samo-tretman. Prije odlučiš da tražim pomoć od sposoban specijalista, neće povećati šanse da potpuni lijek od bolesti.

Pa, što doktor da idem sa noktom gljive? Savjetujemo ti prvi kontakt tvoja porodica doktore, da li je bilo, ili da je lokalni terapeut, kojeg ti vezati. Oni će vas pregledati i slušam vaše brige, i onda pisi upute da odgovarajuće specijalista. U implicitno slučajevima, specijalista je dermatolog koji će voditi sveobuhvatan laboratoriju i ključan dijagnostički test.

Ako dijagnozu gljivičnu infekciju nije potvrđeno, ili u svojoj zajednici nije uski specijalista u gljivična bolesti, o kojima smo kažu ispod, to dermatolog će se pobrinuti tvoj tretman.

On ima sve što je potrebno znanje u ovoj oblasti, samo mu trenutnu specijalizacije je mnogo širi: to je patologiju kožu epithelium, povezan sa različitim zapaljive, parazitski, virus, bakterijske, a gljivicna infekcija. Kada gljivice problemi su još lokalne i odnose direktno na rog tablice.

Trči tretman ekser gljivice

Ovde moramo da napravimo malu pojašnjenje: boja i strukturni promjene nokte također mogu biti izazvana bolesti interne organe ili sistema – kao rezultat za diferencijalna dijagnoza takođe je moguće. U ovoj situaciji terapija će se pridružiti druge specijalista.

U slučaju, ako simptomi onychomycosis potvrdio odgovarajućem osoblju u medicinsku ustanovu, tvoja bolest će doktor je specijalizovana za gljivična bolesti. Takav stručnjak se zove mycologist.

Par riječi o principima tretman

Bez obzira koji su izvršili tretman, dermatologa ili mycologist, oni će biti u nakon plan je razvio:

  • prvo, pojedinac tretman plana;
  • pratimo tok liječenja postići konačni pozitivan je rezultat;
  • dodijeljen preventivne mjere.

Gljive, kao drugi mikroorganizama imaju tendenciju da se prilagode efekti čak i najmoćnije od lijekova, stoga, najveći uticaj daje sveobuhvatan tretman bolesti uključuje kombinacija tableta + poseban ili lakova radila sam masti. U nekim slučajevima, imenovao injekcije i vitaminske dodatke. Tvoj doktor mogu preporučiti upotrebu folk metoda u liječenju, ali samo kao Dodatak za osnovne terapiju i pod njegovim nadzorom.

Na početnoj fazi, bolest može biti izlijecena sa antigljivična anti zapaljive sreće, za nekoliko meseci da se u potpunosti ne obnovi nokte.

U više ozbiljnim slučajevima mycologist mogu angazovati znači da ukloni utjecalo na ekser. Droga koji prirodni bazu esencijalnih ulja ne samo doprinose gubitka pacijenta zakucati, ali radije brzo pojavljivanje novog.

I u najtežim slučajevima tablete bez sistemski izloženost ne uspjeti. Kad biram doktor uzima u obzir ne samo svoju efikasnost u ovom slučaju, ali pojedinca tolerancije pacijenta i moguće nuspojave.

Nažalost, proces tretman, posebno u naprednim slučajevima, ponekad može potrajati nekoliko meseci. Stoga je jako važno strpljenje i strogo drzite doktor je preporuka.

Prevencija

Kad se simptomi konačno povuče, doktor propisao dvostruki ponovno ispitivanja, uključujući laboratorijski testovi. Prvi odvija direktno na kraju terapije, sljedeći mjesec dana kasnije. Ako osumnjičeni opet tvoj doktor može prepisati ponovo tretman.

Zakljucak je, na mjere prevencije

Treba da zapamtite: non-skladu preporučuje pohađaju specijalista preventivne mjere, prijeti vratiti bolesti.

I ne zaboravi o osnovnim mjere opreza, kao što su:

  • ne zaboravite dnevnik higijenu procedura prestati, biti siguran da perem noge u večeri;
  • zaštiti od povreda jača čavao i koža na noge;
  • redovno i perem i sušim cipele. Na stranici smo napisao o znači da i metoda u liječenju obuću iz kalup;
  • u zajedničkih područja (kupatila, sauna, bazeni, plaže, teretana, itd.) imam rezervni cipele i nikad ne koristi netko drugi;
  • periodično očistiš stan od gljiva proizvoda preporuci liječnika;
  • konačno, jednom, opet: na prvi sumnjivo simptome nalik gljivicna bolest, odmah kontaktirate dermatolog ili mycologist.

Ključ brzo i konačni oporavak je blagovremeno tretman za doktora!