Efikasan način ekser gljivice: najbolji drogu tradicionalne metode

Nokat, gljivica je u mogućnosti da značajno degradacija kvalitet ljudski život. Bolest izaziva ozbiljnu svrab, gorenje u ugroženim lokaciju, cak i gubitak ekser. Stoga, sredstava ekser gljivice na nogama (ruke) trebao biti prijavila odmah nakon otkrivanja problem. Tako najbolje može postići i djelotvorna terapija.

Kapi za gljivice na nokte

Napravi pravi izbor nije uvijek lako. Mnogi koji su suočeni sa gljivica po prvi put, pokaži nemara i da je koristi kao terapija malo-testirao narodne lekove.

BitnoZa liječenje ekser gljivica je potrebno da kontakt klinici. Doktor je umešan u tretman gljivična bolesti, zove mycologist. U odsustvu takve specijalista, možeš da se konsultujem dermatolog.

Zaista učinkovit lijek za nokte gljivice možda je prepisao samo doktor. Pa verovatnoća da se riješiti problem jako porastao. Međutim, postoji niz dokazana tehnika da garantujem eliminaciju ekser gljivice u kratko vrijeme. Tiče se ne samo lijek ali također tradicionalne lijek.

Lijekovi od gljivica nokte

Lijekovi su korišteni kao najefikasniji znači da je od gljivica. Sastav medicinskih proizvoda uključuje optimalna iznosa od jedinjenja koja uticaj patogen smrtonosno. Osim toga, to je bolje da zatražiti pomoć od profesionalnih medicinske opreme, koja sigurno pomoći i sigurno nije povređen.

Fondovi od gljivica nekoliko doza oblika. Od njih:

 • Sprej.
 • Krema.
 • Gel.
 • Rješenje.

Glavni ponašaš komponentu mnogo srednje terbinafine. Supstanca gomilaju u maramice i sprečava pojavljivanja gljivica.

Droge ne može biti upotrebljeno u dojilju i trudna žena, djeca pod 2 godine i ljudi koji pate od visoke osjetljivosti da specifične komponente alat. Prijave za proizvod koji vam je potreban na pred-oprano je i suho čavao tanjir. Obično, nakon 3-5 tjedana, nokat tanjir prestati da delaminate i treba zdrav pogled i strukture. Brojne varijacije sredstava gljivice im omogućava da se koristi efikasno u svakoj fazi, od gljivičnu infekciju. Sve je predstavio formulacije namijenjen za upotrebu izvana. Međutim, u različitim dozu oblika ima svoje nedostatke. Pa, da koristim proizvod nezavisno bez doktor sastanke nije sigurno. Također, korištenje u krivu dozu formi, možda jednostavno ne proizvode željeni efekat, i tretman će da se nastavi. U ranoj fazi gljivicna infekcija čavao često mi je dodelio tu mast. I tablete koristi u kombinaciji sa jednim od lokalne dozu oblika drogu u mnogo teških slučajeva bolest. Sa oprezom droga je prepisao da pacijenti koji pate od alkoholizam, bolesti jetru i bubrege, i alergijska reakcija. To je razlog zašto se pre nego što počnete terapiju, bolje je da se konsultujem dermatolog i dobiti savet.

Gljivice

Pre prijavljivanja na lekove na ekser i koža, oni bi trebali oprati temeljito i odvod. Najčešće, tretman traje 2 do 4 mjeseca. To zavisi od težine bolesti i trajanje obnavljanje čavao tanjir.

Top od najboljih narodni lek za nokte gljivice

Ranoj fazi razvoja gljivicna infekcija ne uvijek potrebne lijekove. Ponekad da se izbori sa njima, i koristiš vrijeme-testirao narodne lekove. Tako tretmani su sigurno smatra za ljudsko zdravlje. Paralelno, ne pokazuju, jasno vidljiv efekat tretman, naravno, sa pravilnim prijavu.

Čaj drvo ulja

Čaj drvo ulje je izuzetno moćan prirodni antiseptika da je u stanju da se bori protiv gljivična patogena. Najefikasniji koristi od prirodnih ulje jer ima odlično anti-zapaljivo i disinfecting nekretnine. Kao za kozmetičku ulje (40%), to stvarno nema nikakvog efekta. Koristi jeftin analogni, ti ćeš jedini biti traćiš dragoceno vreme, dopuštajući da se bolest širi čak i više.

Tretman sa čaj drvo ulje je kako slijedi:

 • Prvo treba da se otarasim preterano znojim se i očisti metara u Generala. Za ovo ti treba da se pripremim tople vode i dodaš nekoliko kapi ulja. Stopala treba pažljivo oprao, posebnu pažnju treba s obzirom da prstiju i noktima. Ne preskoči područje koža je tokom čišćenja procedura.
 • Noge bi trebalo biti dobro suho sa čist ručnik. Sledeće, moraš primijeniti metered ulje na sve utjecalo na nokte i lagano TRLJAJ. Čekaj dok vozilo je potpuno suvi. U to vreme ne radi nikakvu akciju, hajde na noge "disati." Za veće efikasnost, ulje treba primijeniti na koži oko nokte.

Procedura s koristiti čaja drvo ulje je veoma jednostavno, ali to zahteva stanja. Alat bi trebao biti prijavila 2 puta dnevno za dva mjeseca. Prije jedno trljanje ulje noge biti siguran da paru toplu vodu sa pored supstanca.

Sirće, beli luk, peroksida je jeftino kući za lecenje

Za liječenje ekser gljivica je veoma često jabukovaču sirće. Svi znamo da je ovo rješenje je savršeno disinfects i ubija bakterije. Tako da provede terapija za ovaj alat veliki uspjeh ali moram da znam neke osjetljivost svojih koristiti, to:

Kupka
 • U ocat bi trebao biti prirodna;
 • Ocat je ne koristi u lečenju gljivice u čisto formi, to treba da budu obavezni da razblažite;
 • ako imaš previše osjetljivu kožu ili si sklon alergijske reakcije, onda je koristio bi trebao biti napušten.

Najviše dobar rezultat ocat daje ovo varijacije:

 • Kupatila — za pravljenje 2-4 šalica ocat bi trebao biti umanjene u toplu vodu. Procedura postupak traje 10-15 minuta. To bi trebala biti izvršena bar 2 puta dnevno, za dva tjedna. U budućnosti, procedura je ponovio 1 do 3 puta dnevno dok potpunosti oporaviti.
 • Losion — pamučni štapić ili sunđer navlažile razrijeđenim octom (1:2 omjera) i prijavila da je uticalo na ekser. Ova vrsta pack treba da popravim i održati red 20-30 minuta.
 • Mast pokazati dobre rezultate kada integrisane koristiti sa drugim alat. Za proizvodnju moraš uzeti maslinovo ulje, glicerin i dimethylphthalate i 2 supene kašike od jabukovaču sirće. Sastojke ti treba, mix temeljito. Da se prijavim ovo mast za gljivice tretman 2 puta dnevno dok potpunu slobodu.

Beli luk — veoma poseban tretman za gljivice to je pogodan nije za svakoga i nije za svakoga. Najbolje pomaže kašu spreman od luka. To mora da je prijavila da je uticalo na ekser i završiti čvrsto sa plastičnim za 1-2 sata. Međutim, to znači često provocira burnsa i jer crvenila na osjetljivu kožu. Da se otarasim ekser gljivice ako ovo iskoristiš metodu liječenja može da bude za 2 mjeseca.

Terapija za nokte gljivice sa hidrogen peroksid je pristupačnim metod koji je, na žalost, ne uvijek proizvode opipljive rezultate. Ovo metodu liječenja najpoželjniji na početnoj fazi zaraze. Da peroksid je definitivno imati efekta, noge trebalo bi da je pre-paru sa toplu vodu uz sok (1 litar 1 kašiku supstanca). U budućnosti, svaki utjecalo na ekser bi trebalo da bude nežno tretiran sa peroksida. Ponavljam ovu proceduru barem 2-3 puta na dan. To naglasiti da je najbolje izvođenje ove metode daje zajedno sa druge metode terapije.

Smole kajsije

Ne znaju mnogi da smole kajsije zapravo je korisno i ljekovita. Najčešće, ovo supstanca nađena u oblasti oštećen bark, to nakupi i ne stvrdne u vidu malih transparentni kapi mračno žuta. Smole da se okupe, pažljivo prestani sa nožem.

Smole dobro tretira gljivica, ako je to tacno to iskoristiti. 1 kašikom supstanca insistirati na 250 ml. vodka za 3 dana. Rezultat alat koji se koristi za podmazivanje za nokte koji su pogođena.

Jaka kava

Jaka kava

Ima odličan ljekovita. Za liječenje gljivica samo će stati pravi zrna kafe. Je rastvorljiv verzija ovo piće za tretman nije prikladno. Pokazati bolje efikasnosti kupanje na osnovu zrna kave.

Zemlju zrna kave treba da napravimo jaka tvrđava. Čekaj dok se voda ne ohladi malo i spusti noge na taj način rješenje. Da izdrži potrebno 10-15 minuta. Noge nakon proceduru da obrišem i čekati apsorpcija završena tekućine i svoje sušenje. Je li ovo tretman barem 1 puta na dan.

Losion procaine

Dozvoljava da zaustavimo širenje atletsko stopalo u ranom stadiju. Za terapiju dovoljno da kupiš novocaine u apoteku i da ga koriste kao losion na pogođenih područja ekser. Više procedura ti omogućava da se otarasim bolest u potpunosti.

Jod

Efektivni samo u najranijih fazama gljivičnu infekciju. Jod je potrebno da podmazao utjecalo na ekser tanjir. Previše zanositi nije vrijedan toga, jer ovaj alat je pogubna za stanjem kože. Blizu prstiju je preporučio da se koristiti sa vazelin izbjeći je iritirajuće.

Celandine

Sok od celandine je agresivan supstance koje može bukvalno spaliti gljivica. Ti mora da koristim sveže biljka, nakon što dotakneš nokte sa hidrogen. Ako se bojiš da berns, preporučujemo upotrebu ulje od celandine, što može se kupiti u bilo kojoj apoteci predmet.

Trikove za uspešnu borbu protiv gljivice nokte

Prevazići gljivice brzo i učinkovito, ti bi trebao da znaš neke jednostavne, ali vrlo je važno pravila:

 1. Pranje noge. Prije nego što se prijavila na utjecalo na ekser apotekaru, noge bi trebao biti pažljivo oprao sa toplom vodom i sapun. Sledeće, ti treba da paru nogu sa ugroženim ekser u toplu vodu za 5-7 minuta. Ovo će omogućiti medicinsku ustanovu da prodre u glavno tkanine kao duboko moguće. Glavna stvar je da se setim da para stopala u vrućoj vodi je contraindicated u hipotenzija, proširene vene i visoku temperaturu.
 2. Briga ekser. Vrlo je važno da pratite kako bolesne ekser raste. Čim ekser tanjir će rasti, to će morati da bude dio. Tako je, moguće je da pruži maksimalnu pristup od droge da se oštetio gljivice tkiva.
 3. Stopalo zdravlja
 4. Tretman za kožu. Obradu zahteva da ne samo čavao, ali meko tkivo se nalazi u blizini. Tretman treba produžiti prema 1 cm oko ekser. Primijeniti lijekovi bi trebali biti pažljivo širi sve teško dostupna mjesta.
 5. Blagovremeno pristup doktor. U posebno kompleksni slučajevi, kada gljivica vrati, trebali bi da odem do doktora. Nažalost, da lek za ovu bolest nije uvijek mogu sami. Pored toga, neke vrste lijekove možda jednostavno nije bilo prikladno, i da izaberem pravo droge prilično teško.
 6. Briga alat. Radi manikir ili pedikir, kao ukidanje dotoka bolesne ekser, neophodno je da koristite samo sterilna instrumente. Ovi alati treba da bude tretiran sa antiseptika "pre" i "kada" svakog zahvata. Osim toga, grickalicu, klješta i turpiju, što je brinuti o bolesnima ekser, moraš da držiš strogo osim drugih manikir alat.

Koristi ova pravila, možeš lijek za nokte gljivice mnogo brže.