Dobar tretman za cipele kada ekser gljivice na nogama. Alate i metode

Ekser gljivice – infekcija uzrokovana patogenom gljivična organizama. Zajedničkog, prema statistikama, svake 3 stanovnik države pati od ovoga problem na noge. To je lako da se zarazio, ali blagovremeno prevencije i higijenu ne brini o tome.

cipele tretman gljivice

Tretman je dug proces to uključuje korištenje ne samo lijek ali i preventivne mjere. Stoga, tretman cipele kada ekser gljivice na nogama je važan dio, bez to tretman neće donijeti pozitivan je rezultat. Dezinfekcija sprečava da ponovno pojavu bolest. U obradi obuće su tvari koje su efikasno bori sa noktom gljivice na nogama.

Dezinfekcija sa octene, formaldehidu, chlorhexidine

Octene, chlorhexidine i formalin pripada hemijske supstance, pa tretman je jedini mogući sa rukavice, tako da ne jer je iritacija kože. Pre operacije, cipele su oprano je i suho.

Proces dekontaminacije je jednostavno.

 • ovlažise bris od pamuka u spreman supstanca;
 • obriši bočni površinu čarapu;
 • ulosci u potpunosti proces njih;
 • cipele savio u paketu napravljen od polietilena, blizu, stavio u toplo mjesto za jedan dan.
 • nakon vremena da stignemo do zraka za 2-3 dana.

Nakon korištenje formalin, cipele su tretiran sa amonijak

To izaziva svoje akcije, sprečava izgled od alergijske reakcije.

Sprej kao sredstvo za dezinfekciju

Gljive na nokte potpuno uništeni u obradi cipele tako znači, kao u spreju. Antigljivična agenti spriječiti da ponovo pojavu patogenom bakterija u njihovim sistemski koristiti.

Tehnologija za crtanje je jednostavno. Potpuno podnijeti cipele i ulosci. Mjesto u plastičnu vreću preko noći, u jutro da dođe do zraka.

kako da se ponašaš prema cipele

Apoteka antiseptika

Cipele tretmana kad ekser gljivice na nogama je nastupao sa antiseptici, koji su prodali u apoteci. Ovo je posebna i sporedna spojeva, proizveden u te? nom stanju, radila sam masti ili tablete.

Chlorhexidine ili Miramistin?

Kada ti je da čistim cipele kada ekser gljivica je prijavila Miramistin i chlorhexidine. Da razumijem djelotvornost svaki alat, ti treba da utvrdimo svoje prednosti.

Chlorhexidine

Lijek potpuno je uništen gljivična microflora. To je bezbojne, i bez mirisa, ostavlja nakon korištenje mjesta na površini. Može se kupiti u bilo kojoj prodavnici za nisku cijenu. Da podnesem zahtijeva mali iznos, koja je trudna s štapić.

Praktično se izbori sa patogenom gljive samo 1% rješenje

Sredstva sa najniži koncentracija neće nositi s gljivica, kada koristite potpuno beskoristan.

Miramistin

Neutralne, antivirotik i anti-gljivična agent, ubija bakterije na staničnoj razini. Sjajno za kompleks tretman, koristi za kože i cipele. Ne izazivaju iritaciju ili alergijske reakcije.

U prednosti je velike troškove i visoko potrošnje. Za dezinfekcije da je mudrije da kupi veliki bocu sa disk od 500 ml.

Obradu je ista za svaki droge. Nakon prijave da paket cipele u paket od polietilena u noći, nakon vrijeme temeljito bile izložene. Stručnjaci kažu da Miramistin je skup analogni od Chlorhexidine, iako sastav različitih proizvoda.

Specijalni sredstava protiv gljivica

Specijalni lekove protiv gljivicna infekcija dozvoliti da potpuno se riješiš gljivica patogena, sprječavaju pojavljivanja. Apoteke ponudu širok spektar drogu.

Tretman sa posebnim proizvoda protiv buđi za cipele za par dana će potpuno je oslobodiš prisutnosti gljivična spore.

Ultraljubičastom uređaje

Cipele tretmana kad ekser gljivice na nogama održava UV uređaje. Oprema je na osnovu emisija spektar uv zrake, praktično bori patogena bolest. Temperatura na koji posao moderne uređaje postavljen na 70 stepeni. Potpuno bezopasan za ljude, kućne Ljubimce i okoliša. Mnoge načine su u funkciji za sušenje, čime pa da se osuši cipele, jer vlažnoti je odličan okruženje za razvoj gljivica.

Kada koristi aparat to nije neophodno misliti na korist od zraka na koži, glavni efekat na tkivo i unutrašnjih površina Cipelu.

tretmani maramice

Vlažne maramice za dezinfekciju

Još jedna opcija cipele tretman gljivice sa koristi od mokre maramice za dezinfekcije. Oni su natopljeni sa posebnim anti-gljivična rješenje koje ne sadrži aktivne hemikalije koje izazivaju iritaciju ili Alergija na koži. Lako iskoristi, sporazum. Koristio za površinu tretman obuće, noge i druge površinu. Često se koristi za Cipele u Solarij ili sauni.

Mokre maramice – efikasni protiv bori gljivična microflora, koncentracija ne odnosu na druge vrste drogu. Može se koristiti za djecu.

Kući i narodne lekove

Nije dovoljno snažna da sredim cipele od gljivica folk recepte na osnovu sirće, hidrogen peroksid, i drugim vozilima dostupan u svakoj kuci.

Na osnovu ocat

Smatra odličan lijek za gljivice noktiju, jer su umrli u kisela okruženju. Moraju se primeniti 40% suštini, i ne sirće. Prije nego što koristim rukavice i naočare, onda TRLJAJ unutrašnjih površina Cipelu. Da stavim paket napravljen od polietilena za par sati. Da bile izložene.

Mana ovog metod je oštar miris i destruktivnu snagu na gumu, i umjetnu kozu. Znači, ti bi trebao test reakcija materijala na malom neprimjetan područje. U dezinfekcije ovom metodom otvoriti sve Prozore ili da uradi zahvat na balkon.

Na osnovu hidrogen peroksid,jod

Za obradu da se pripremi rješenje:

 • 250 ml vode;
 • 100 ml hidrogen peroksid;
 • 4-6 kapi jod.

Sve sastojke šejk pa u kontejneru sa sprej odnosio na unutrašnjoj površini Cipelu.

Hidrogen peroksid, nije u stanju da ubije gljivice spore, pa način smatra neefikasno. Moraš biti oprezan, supstanca oksidira cipele, kao rezultat toga, to može promeniti boju ili krenuti loše.

Na osnovu formalin rješenje 25%

Tretman za nokte izvršena sa rješenje formalin 25%, što si ti, može kupiti u apoteci.

Rješenje možda jer alergijsku reakciju, potrebno je raditi u rukavicama

Rješenje je odnosio na cipele, koje su onda stavljen u paket, otišao preko noći, paket bi trebalo biti dobro vezane. Jutro cipele, pa bile izložene, gljivica je potpuno uništio nakon nekoliko prijava.

uređajima za obradu

Drugačije uređaje

Cipele tretmana kad ekser gljivice na nogama je drugačije uređaja ali svi rade na istom principu – uz pomoć od UV svjetlo koje ubija spore patogenom microflora. Koristi jednostavne, svaki par su postavljeni u posebnim ugurati za neko vrijeme. Onda iskoristite dehumidifier cipele suho vremena.

Producenti su drugačiji uređaji, neki posao sa napajanje, ostali – uz pomoć baterije. Što je uređaj koji je lako da koristim, ti odluči.

Kako da se nosim s obuće za prevenciju ekser gljivice

Da spriječimo cipele se odradjuje znači koji uključuju silver, bakra i cink. Ove elemente prirodni porijekla su na sigurnom za kožu, zar ne oštro miris, zar ne isparila sa površine.

Prije disinfecting cipele su dobro oprati, suva. Nakon ovoga, sprej na cipele i ulosci. Suši cipele, izbjegavaj direktno zrake sunca. Specijalizovan alat dati punu garancija za zaštitu od ekser gljivica.

Ličnu higijenu, i tretman čarape

Ličnu higijenu će spriječimo pojavljivanje gljivice.

 1. Perem noge u jutro i veče vremena.
 2. Nakon veš, isperi noge sa hladnom vodom.
 3. Prijaviti oribati da noge.
 4. Dobro je da obrišem noge sa peškirom, obratim pažnju na oblast između prstiju.
 5. Cipele bi trebao biti napravljen od prirodnih je materijala.
 6. Ne nosim nečije cipele.
 7. Ne hodaj bosonoga u kupatilu, sauna, i bazena za plivanje.
 8. M će biti suva.
 9. Cipele ne bi trebalo biti blizu.
obradu stvari

Da bi izbjegli gljivica, svaki dan promeniti čarape, tajice i čarape. Za Veš, koristite regularnu deterdžent, isperi vrlo dobro i suho proizvod.

Nakon bolest ne može baciti čarape. Oni mogu biti tretiran sa chlorhexidine, nakon čega su patogenom microflora je potpuno uništen. Iz narodne lekove da savršen proključalo sa sode bikarbone i sapun.

Dezinfekcija može biti drugačije drogu i uređaji, glavna stvar da se setim da postigne rezultat procedura se odvija se redovno. Osim toga, ne zaboravi za ličnu higijenu, samo u ovom slučaju, neće biti zdrav i divne noge.