Tretman prst ekser gljivice u kući ocat

Gljivična bolesti nije retkost danas, i tretman ekser gljivice sa sirćetom je najbolje rješenje. Ovo narodni lek ima jaku bactericidal efekat nije u stanju da se značajno zaustaviti rast patogenom gljive.

To je javno dostupna i, za razliku od droge, nema negativan uticaj na tijelo.

Ocat

Simptome bolesti

Zarazne bolesti onychomycosis (ekser gljivice) je izazvana gljiva-kao mikroorganizama (kalup gljive, actinomycetes, gljive Candida, dermatophytes sa, itd.) i utječe na ekser tanjir. Danas postoji više od 300 vrsta gljive, i svaki ima svoje karakteristike. Ovo izaziva razne klinički manifestacija od bolesti.

Najčešće, gljivica je manifestuje za promjenu u boji, debljine i oblik nokat, što mogu izgubiti ili postati mršava, da se žućkasto ili sivi, postaje konveksno ili stan. U isto vrijeme na ekser tanjir možda izgleda mjesta, mrlje ili brazde.

U toku razvoj gljivičnu infekciju od ekser počinje da se raspada i slomiti. U odsustvu prikladno tretman za nokte možda odstupiti od čavao krevet. Pored toga, postoji bele boje na ispod noktiju tkivo i trulo miris. Često pacijenata izvještaj svrab, gori i crvenilo ekser puta. Ovo je osnovna znak gljivičnu infekciju i to ne mogu ignorirati.

Efekat ocat na gljivice

Ocat je u stanju da izađu na kraj sa zarazne patologiju bez medicinskog intervencije, pod uslovom da je ispravno odnosio na ranoj fazi zaraze.

Octene je sljedeće osobine:

 • antimicrobial;
 • disinfecting;
 • antiseptika;
 • provjeri rast od gljiva.

Jabukovaču ocat na noge ponaša se okrenuti da spore od patogen. To oduzima im je sposobnost da se razmnožavaju, smanjuje broj kolonije patogenom vrste i ubija gljive djelovanjem oštru tvari.

U borbi protiv onychomycosis, možeš da koristiš bilo kuvanje ocat 6-9% ili ocat bit (octene) razrijeđen u pogodan razmera sa vodom.

Pripremi ekser tretman ocat kod kuće

Prema ekser gljivice koristi sirće nogu kupatila i koristi sirće u obliku radila sam masti i losion. Na početku tretman uzmi nisko-koncentrirana bit (5-15%), kasnije koristeći više koncentrirana ocat suštinu.

Prije tretman ugroženim ekser tablice preporučio kupanje, koji je režirao na ublažavanje gornji sloj ugroženim. Pa čavao tanjir lakše je da očistim sa turpiju.

Gljivice

Sve manikir pribor trebao dezinficirati nakon svakog koristiti.

Pa, u pripremi za provođenje medicinska procedura uključuje:

 • tecni u vodi;
 • uklanjanje koristim lak dokumente ili škare utjecalo na dio ekser;
 • uklanjanje grubo kožu nogu;
 • početku tretman.

Kako da se ponašaš prema gljivice sa sirćetom (ili octene)

Da li ocat protiv ekser gljive? Odgovor je Da, ali neke rezervacije.

Blagi brzo i učinkovito može biti izlijecena koristeći obično sirće i noktima gljivice (trči oblik) jabukovaču ocat nije tretirao – u takvoj situaciji da je bolje da se prijavim sirće, koja je spremna sa naftom, mast, losion ili zavoj.

Antigljivična narodni lek

Prije tretman onychomycosis ocat ti treba da bude siguran da ne nepovoljne reakcije na ovaj proizvod. Još jedna važna stanje je poštivanje tehnologije pripreme lijekova – inače mogao si spaliti tkivo ili, naprotiv, ne ikakvih rezultata.

Oblozi

Terapeutski smjesu za oblozi da se prijavila kada gljivica treba uniformu. Stavili su na zavoj/gazu, savio nekoliko puta, i prijavila da pogođenih područja, ostavljajuci na pola sata ili sat vremena. Tretman koji završava sa nogom isperi sa hladne vode i suho, nakon što obukao čarape napravljen od pamuka tkanine. Tretman trajanje je obično dva tjedna.

Najlakši način da se pripremite rješenje za oblozi je miješanje stol 9% ocat sa vodom na sobnoj temperaturi u odnos 1:8 ili vinski ocat sa biljno ulje na jednake delove.

Složenije recept za oblog sa glicerin je vrlo dobro za gljivice, sastoji se iz tri komponente:

 • glicerin – 1 tbsp;
 • votka – 2 tbsp;
 • octene 70% — 2 tbsp

Kupatila

Da pripremite se za kupanje moraš uzeti 1 litar jabukovaču sirće, uspi u 3 litra tople vode i dodaš nekoliko kristali mangan. Postupak traje 15 minuta; trebalo bi da bude svako veče za 3 tjedna. Na kraju sastanka preporučuje se prema pogođenih područja sa čaj drvo ulja.

Kupatila

Nokat gljivice tretman ocat sa jod

U tretman ekser gljivice uzeti kašikom sirće i jod, mix ih i tretiramo pogođenih područja dva puta na dan – jutro i veče. Mora da je dug tok liječenja, koje traje šest mjeseci.

Mast

Da pripremite mast, trebat će ti:

 • jabukovače ocat – 1 kašičicu;
 • prirodno dušo – 10 grama;
 • Kalanchoe ostavlja 100 grama;
 • eukaliptus ulje – 2 tbsp

Za pripremu antimycotic radila sam masti koriste čaše ili keramičke jela u kojoj si mix sve sastojke dok jednake mase. Kapacitet pokriti sa poklopcem i insistirati losion u kul mesto za tri dana. Rezultat mast prema pogođenih područja dva puta dnevno dok nestanak simptome.

Krem jaja, sirće i puter: pripremiti radila sam masti s jaje mora biti jaje u sirće da raspusti oklop. Jaje bi trebao biti ispran u sok rješenje, i stavljen u kontejner i sipaj u sirće (100 ml). Nakon raspada oklop film je uklonio, i dodati otopio puter (200 grama). Primljene masa bi trebao biti pomešan temeljito i prijavila prije pari površinu. Tretirao mast na području da se zatvori sa plastičnim da zavija, i ostaviti preko noći.