Hidrogen peroksid za gljivice nokte - tretman metode

Ima mnogo nestandardnu alat za liječenje gljivicna infekcija: jod rješenje, beli luk, jabukovaču sirće. Slične akcija ima i hidrogen peroksid za gljivice nokte na nogama: prema kritike, ovaj alat u stanju da lijek ni napredne slučajeva bolest. Obožavatelji na ovaj način tvrde da možeš ubiti gljivice i samo oni sredstvo protiv infekcije. Pristalice tradicionalne lijek vole uske znači, sa antigljivična aktivnost.

ekser gljivice

Šta je gljivica za nokte

Medicinski ime bolesti – onychomycosis. To se zove gljive-dermatophytes od rod Trichophyton, Epidermophyton i manje često agente microsporia (stvarno). Gljivicna infekcija ekser tanjir – ne kozmetičkih mana, je ozbiljna bolest koja ima svoju šifru prema međunarodnu klasifikaciju bolesti UK-10. Onychomycosis može da uhvati neke dijelove ekser tanjir ili cijeli ekser (onda, doktori to zovu ukupno). Trenutno je prihvatio klasifikacija prema izgled ekser (u web možeš naći slike):

 • normotroficheskie – pruge, mesta dok održavanje konvencionalna oblik i debljine ekser;
 • hipertrofična – tanjir raste naprijed, promjeniti boju, izgubiti za usne, zagađuje, počinje da se raspada;
 • gljivična – uticalo na dio umre i je odbijen iz kreveta.

Onychomycosis samo da se inficirani, tako da je vrlo zajedničkog: prema istraživanju, bolest se javlja na oko 27% populacije Evropi. Ruta za prijenos – javne ormarić soba, sauna, bazeni. Starije osobe to je veća vjerojatnost od infekcije. U opasnosti su pacijenti sa psorijaza i dijabetesa melitusa, ovo infekciju "predaje" je mnogo je verovatnije.

Tretman ekser gljivice sa hidrogen peroksid

Gljivicna infekcija bi trebao biti razliku od non-gljivicna infekcija čavao tanjir. Biti sposoban da radiš ovo dermatolog uz pomoć analizu, koja se odigrava u bolnicama i privatne laboratorije. Na osnovu toga, možeš izabrati pravu droge iz različitih sredstva dizajniran da lijek gljivica, oboje apoteku i narodne. Posebnu pažnju zaslužuje tretman gljivice nokte sa hidrogen.

Normalne sredstvo protiv infekcije, što je svi mogu iznenaditi širinu spektra. Uz liječenje rane, može se koristiti za dezinfekcije od površine u kuću, zube whitening, rješenje, usi. Tretman za gljivice na noktima sa hidrogen peroksid, možda zbog svoje vlasništvo ublažavanje i odvojiti od zdravo tkivo nekrotizirovannye područja.

Put sa sirćetom

Za gljive destruktivne kisela okruženja, tako da, u mnogim folk recepte trči izgubiti tretiran sa rješenje od sirćeta. Postoji nekoliko načina da se koristi sirće i peroksid za gljivice nokte na nogama:

 1. Je oslabilo na razrijeđen u jednakim omjerima tri posto peroksid, i sirće. Mješavina sa karakteristika miris slobodoumno natopljena pamučni štapić, koji bi trebao biti prijavila da je uticalo na ekser. Drži pomagala do kraja šum. Ponavljam svako jutro i veče tokom mjeseca.
 2. Tijesto sa sirćetom i sodom bikarbonom. Moraš da uzmeš dve supene kašike od sode bikarbone i vodu i jedan od sirće i peroksida. Rezultat pastu treba primijeniti na utjecalo na nokte na dan za 2 puta, da izdrži 15-20 minuta, onda isperi.
 3. Stopalo kupanje u sirće vodu uz hidrogen. Koncentracija peroksid, i sirće po litru tople vode sa dva supene kašike. Tako kupatila za 15 minuta dva puta nedeljno biti prevencija ponavljanje.
terapeutski kupatila sa peroksid

Tretman ekser gljivice sa hidrogen peroksid prema Neumyvakina

Ivan Pavloviču – doktore, autor nekoliko ne tradicionalne metode ozdravljenja tijelo, uključujući i uz pomoć hidrogen. To sredstvo protiv infekcije, Profesor vjeruje da je u stanju da ubije patogena u trupu flora i da lecimo ozbiljne sistemski bolest u ljudima. Primijeniti peroksid, na njegov način, to je preporučio oboje iznutra i izvana.

Za liječenje gljivice nokte sa hidrogen peroksid, autor predlaže da uradim vanjski prijavu. Iznerviran sa toplim sok rješenje (dva supene kašike razrijeđen u litre vode) nokte treba da se namećem pamuka briseve natopljena u peroksid, da stojim 30 minuta. Da ponovim dan dok ne prodje simptome. Prema nekim kritike, čak i teško trči gljivice na donjih udova, na ovaj način mogu biti izliječen.

Kupa se sa hidrogen peroksid

Tradicionalni lijek smatra tretman prst ekser gljivice sa hidrogen peroksid, kao o cjepivu. Dermatolozi predlažem da tehnologija koja se sastoji u tretman: prvo koristim peroksid, to mi pomaže da ublažim nokte i onda primijeniti antigljivična drogu. U litar tople vode mora biti ponisten 50 ml, stavi u posudu noge. Tretman traje pola sata. Nokti su onda isekao i prijavila prepisao od doktora alat. Postupak ne zato što nelagodnost. Možeš donijeti zavoj na utjecalo na ekser.

Kupa se sa sodu, so, peroksida i sirće

Hidrogen peroksid protiv ekser gljivice na nogama se koristi za stopalo kupke u vezi sa sodu za ublažavanje, sol za dodatne dezinfekcije, sirće da bi otrovan okruženje koje ubija gljivica. Broj recepte pomoću čega je ovo soli (magnezijum sulfata je prodao u apoteke). Sastojke ti treba da se miješati u jednakim omjerima i raspuštena u toplu vodu. Glavni rezultat ovo kupanje bi trebao biti ublažavanje ali ne potpunosti oporaviti od gljivica.

Prevencija ponovo infekciju

peroksid gljivice ekser

Kako to gljivica se nije vratio, tokom tretmana treba da obraćam pažnju na dezinfekcije cipele i čarape, inače će biti stalno samo infekcija. Ima i drugih pravila za prevenciju povratka u staro stanje:

 • Nosio cipele po veličini i sezone. To je poželjno da damo prednost prirodnih je materijala (koža, antilop).
 • Važno je da cipele osuši nakon korištenje, po mogućnosti dnevnik.
 • U bazen, sauna, teretanu od spore gljivica će štititi pojedinca gumene Papuče.
 • Pedikir i manikir ne treba da se radi, gde nema povjerenja u sefu dezinfekcije instrumenata u rerni.
 • Pat osuši noge nakon veš, vlagu u interdigital intervalima doprinosi širenje infekcije.
 • Da ojača sveukupne imuni sistem – to utiče na bolest ranjivost.