Sok gljivice nokte

Među lekove protiv ekser gljivice tradicionalne lijek sok od gljivica za nokte je vođa. Hrana proizvod u kratko vrijeme je uspio odstraniti svrab, gori, upalu i da se smiri traumatiziran kožu i tanjir.

sok kada ekser gljivice

Kako sok gljivice

Sok ili je natrij neku održava tijelo je kiselina-stajanja ravnotežu i da je u stanju da stvori loše okruženje za patogenom mikroorganizama.

Kako sok:

 • proizvodi neutralne akciju disinfects pogođenih područja;
 • ublažava kožu i noktima tanjir prodire na sajt od infekcije;
 • osuši problem područja, sprječavajući širenje gljivice da zdrava nokte i koža;
 • spusti nivo kiselosti na mesta ljudi koje znam na infekcije, što je smrtonosan za gljivice.

Sodu oslobađa podjeli spore za gljivice i izaziva dalji razvoj.

Recepte s sok protiv gljivice nokte

U borbi protiv gljivice (ili atletskog stopala) i nokti (onychomycosis) sok je koristio:

 • suho;
 • u obliku rješenje;
 • kao tjesteninu.

Ovisno o faza bolesti i karakteristike organizam supstance mogu biti dodana u kadu da se lečenje losion i obloge, a i u kombinaciji sa drugim koristan sastojke (soli, sirće, hidrogen peroksid, Veš sapun).

Kupa se sa sodu protiv ekser gljivice

Da pripremi se za tretman rješenje kupanje, moraš:

 • 2 litara kuvana vode (37-40 °C) ili decoction od kamilice rastopiti 50 g od sode;
 • uzburkati temeljito dok se raspala u vodi;
 • spreman tečnost sipajte u spreman bazen za noge.

Sok u kupatilu da potopiti noge i čekati dok se voda je skroz cool. Onda dvije noge da isperi pod vodu, suva sa peškirom i tretiraju povrijeđen mjesto krompir skrob ili prah.

kupa se sa sodu

Sok mast sa mint

Svježe mint ostavlja slomljen do srži i mešaju se sa sol i sodom bikarbonom (1 kašičicu). Jednoličnoj masa je razlika između prstiju i oštećen nokte, ostavi na za 25-35 minuta. Procedura da uradim 1 puta dnevno dok potpunosti oporaviti.

Kombinacija mint sa sode bikarbone i sol ti omogućava da se brzo oslobode svrab, eliminirati peckanje i bol, smiri i dezinficiramo problem područja.

Pastu za zube sa aloe i sodom bikarbonom

50 g natrijum-neku, dodati malo vode da se kremasta konzistentnost. U debeli masa sipati 15 ml aloe sok i mix temeljito.

Spreman pastu da podmazao ekser tanjir za pola sata prije spavanja. Nakon srednje suši i uvlače noge mokre nemoguće.

Lečenje je od 2 tjedna do 4 mjeseca.

Sodu i sapun

Odlična osobina za ublažavanje ima rješenje za pecivo i sapun. Za pripremu ti treba 3 litara tople vode (nije gotovo 37 stepeni) rastopiti 15 g sapun i 30 g natrij. U završio tečnost da para stopala za 10-15 minuta. Onda prekini sa ugroženim lak i to pokriti sa sirćetom ili jod.

Tretman je ovo zadnji put do obnavljanje zdravo nokte.

Losion sa sodu, sirće i hidrogen peroksid

U 1 litar tople vode rastopiti 100 soma od natrijum neku (da ti se odužim ocat), dodaj 200 ml peroksid, i 150 ml od 9% sirće. Rezultat rješenje ovlažise pamučnu notes i važe za upalu nokte i siguran sa trake. Oblači se menjaju svaki 6-8 sati. Lek na ovaj način, moguće je za 35-40 dana.

Sodu i jod

U činiji sipaj zagrije na 40 stepeni vode, dodaj 50 g natrijum-neku i 7 kapi alkoholičar rješenje jod. Mix sve i staviti je u tekućinu nogu za bar 10 minuta. Nakon proceduru da jasan problem oblasti od stratum corneum i tretiran sa peroksid, hajde osuši na svoje.

Recept pomaže da se riješiš gljivica bolest u roku od mjesec dana.

sok gljivice

Biljni kupatila sa sode bikarbone i sol

Ublažavanje kožu, dezinficiranje pogođenih područja i smanjiti zapaljenje će pomoći natrijum neku rješenje u kombinaciji sa kuvanje soli.

Metod pripreme:

 • da bi decoction od 2 sam voda, kamilicu, naslednik i oak bark (30 g od svaki začin);
 • u ohlađen da 37 stepeni tekućina, dodaj 3 tbsp od sode bikarbone i isto soli, uzburkati dok potpuni raspad;
 • pritisak rješenje i stavi u posudu i počnu proces.

Nogu u tako kupanje bi trebalo da drži za 25-30 minuta, onda presjeći utjecalo na ekser i tretirati problem mjesto sa sirćetom, peroksid, ili jod. Lijek gljivična ubija bakterije, i sprečava im se proširiti.

Važno! Sok terapija je efikasan dodatni alat u sveobuhvatna lijek protiv onychomycosis i atletsko stopalo. Recepte koristeći natrijum neku mogu biti zajedno, alternated. Što je još važnije, pre nego što tretman da se konsultujem doktor i slažem se s njim sve za lecenje.

Sodu ubija patogena, regulira kiseline-stajanja ravnotežu u tijelo i sprečava reprodukcija gljivičnu infekciju. Njegove koristi u borbi protiv onychomycosis dopušta ti da brzo se izbori sa neprijatno bolest dugo vremena da se spriječi grešaka.