Klasifikacija i vrste gljivice nokte - tretman metode

Gljivicna infekcija na nožni nokti su zajednički. Postoje različite vrste gljivice nokte i tretman zavisi od vrste patogen. Uzrok bolesti nije nedostatak higijenu, ali mnogi su tokom radnog dana biti u cipele.

Glavni simptomi i slike onychomycosis

Suština infekciju i napredovanje bolesti je u kontakt sa gljivična spore mrtva koža. Mikroorganizama probiti u pukotine, udarci, grubosti, šteta. Gotovo u svim slucajevima gljivica prolazi na noktima, što odmah početi da preuzme nezdravu izgled.

Direktor

Svrab, promjenu u ekser tanjir je uobičajena simptoma koji su posmatrali u svim oblicima. Postoje određeniji znakove zavisi od vrste patogen. Pa, kakva vrsta gljive su tamo?

Dermatophyte

Ovaj formular razvija u kontakt s patogenima Trichophyton, Microsporum i Epidermophyton.

Čovjek je suočen sa sljedećim simptome:

  • izgleda gray, žute trake na pločicama. Prvi mjesta pojaviti na jedan ekser, idemo na jednu u blizini;
  • čavao postepeno počne da zaostaje krevet.

Kalupe

Kalup može da utiče ne samo proizvoda, ali i koža i noktima. Glavni simptomi ovaj oblik gljivična bolest je promenila boju.

Sa zdravim ružičaste nijanse su postale gadne u crno, braon ili zeleni. Ni manje ni više zajedničkog simptom je izgled crnaca, tačke.

Vodi obliku gljive

Kvasac

Javlja zbog gljivice infekciju Candida. Negativna funkcija je vjerovatnoća da poraz pun zaustaviti. Glavni simptomi uključuju:

  1. Čavao površinu postaje mnogo mršaviji, što ih čini se slomiti brže.
  2. Ekser tanjir mijenja boje i strukture.
  3. Sa razvoj bolesti postoje moćniji exfoliation.
  4. Prstiju stalno odlično i postala crvena.

Zaraza se širi kroz vlagu. Iz tog razloga, važno je da pratiš određene preventivne mjere kad posjeti bazena, javne tuš.

Klasifikacija za fazi razvoja

Da pošalje najefikasniji tretman, doktor mora odrediti šta je stepen razvoj do bolesti, to je da se pravilno odrediti stupanj gljivice na nogama. Sa razvojem infekcija patologiju počinje da se širi ne samo da je u blizini nokte, ali i na koži, utiče na cijelu nogu.

Hirurške tretman

Oblika bolest na osnovu fazi razvoja:

  1. Normotroficheskie, u kojoj je promjena u ekser boje i linije pojaviti, ali oblik sama ne mijenja. Ovo je početna fazi zaraze.
  2. Hipertrofična, koja se promijenila je čavao. On je vrlo lako pokvari, postaje mršava, čime dovodi pacijent sjajno neugodnosti.
  3. Zakržljalim. Tablice u ovaj slučaj je mnogo mršaviji, gubi se, oblik, nokat je savijena i brzo uništeno. U ovoj fazi, čavao tanjir počinje da odmakni se od kreveta. Tretman, ovdje je prilicno ozbiljan, kao bolest počinje da odvesti na trčanje formu.

Nadležni terapiju

Da se otarasim zaraza je moguća samo uz pomoć nadležnim terapiju. Zavisi od gljiva i da će morati da se osloni na faza bolesti.

Doktor obavlja doktor pregleda, određuje obliku i vrsti gljiva, učenje individualna osobina organizma i propisuje tretman.

Izbor kolo

Medicine nudi tri glavna tretman regimens – sistemski, došao sam ovdje i terapija vanjski znači. U prvi slučaj je preuzela unos lijekova u obliku tablete ili kapsule. Mnogi od njih su veliki broj nuspojave.

U kompleks terapiju tretman nije samo tablete, ali i lokalne droge. Kada u spoljnom je najmanji broj nuspojave, jer je ovaj plan je poželjno.

Važan trenutku neki tretman – to pomaže samo na početne faza bolesti, to je da, ako je pogođen, manje od trećinu ekser tanjir i ne više od dva prsta.

Gljivice

Tokom tretmana na sve faze i u svim oblicima su dodijeljen drugačije vanjski tretman metode. Govorimo o kreme, lacquers i rješenja. U lakova imati efekta isključivo na ekser gljivice na nogama, bez uticaja u blizini tkiva.

Među vanjski znači tretman često drugačije krema. Ne samo da su efikasno eliminiše sve patološki znakove, ali također omekšati i izhidriram kožu noktiju, smanjenje pokazatelji nelagodnost. Bez obzira na izabrao metodu liječenja za gljivice i pripremi je veoma važno da se slede instrukcije od specijaliste i lijekovima. Jedini način da se dođe pozitivne rezultate tretman. Jedini način tretman koji će omogućiti antigljivična efekat i optimalno neutralne efekat.

Broj prijave i tehnika zavisi od droge i na tip kalup i oblika njegovog razvoja. Obično, to je dva do tri puta dnevno.

Ako koristiš vanjski lijekovi za liječenje gljivice prije svakog prijavu da bi ih trebalo ukloniti sa posebne alate keratinized. Ovo će se povećati ... prodire sposobnost lek, pomaže mnogo brže postići pozitivan efekat, bez obzira na vrsti gljiva.

U kratkom izlaganju

Ukupno trajanje terapiju gljivica, prosječna je 6 mjeseci, i tek onda primijetio rast zdravo ažurirani ekser tanjir. Da postigne ovaj rezultat tretman obično nije kraju, to se mora nastaviti do, do dugo trajnih posljedica i neće u potpunosti spriječiti ponavljanje bolesti.