Ekser gljivice na palcem

Onychomycosis je česta bolest. Ovaj datoteka je najčešće dijagnozu ekser gljivice na svoj palac. Sa blagovremeno tretman infekcija može zaustaviti i izbjeći udara zdravo nokte. Trenutno ima mnogo alat dizajnirana da se bori sa gljivica. Na početnoj fazi ce biti dovoljno lokalne droge, i zaboravio da ne radiš bez radikalne mjere.

Uzroci gljivična ekser

Uzroci gljivična ekser i faktore rizika

Uzrok gljivice na ekser u većini slučajeva to je kontakt sa drugom osobom.

Faktore rizika za gljivičnu infekciju su:

 • Starost.
 • Bolesti za kardiovaskularni sistem.
 • Bakterijski povreda na koži.
 • Ekcem, dermatitis.
 • Zlostavljanje spirituous pića.

Bolest se razvija u kontakt sa noktom tanjir gljivična patogena. Također mogu ući u krvotok i na koži. U većini slučajeva, uzrok patologiju razvoj je kontakt sa drugom osobom. Mogućih razloga gljivicna infekcija:

 1. Biti u javnim mjestima prema vrsti kupatilo ili bazen. U ovom slučaju gljivice najčešće utiče na prste.
 2. Kontakt sa osobom koja pati od onychomycosis. Može se prenosi kroz lične stvari.
 3. Kozmetičkih procedura ako je alat ne dezinfikovane. Na primer, tokom postupka pedikir ili manikir.
 4. Neuspjeh da poštuje pravila za ličnu higijenu. Nedostatak pravilno kontrolirati stanje noge ili nosi lošeg kvaliteta cipele vodi do razvoja ekser gljivica.
 5. Lijekova, nuspojava što je razvoj gljivična bolesti.
 6. Jadni opticaju, proširene vene.

Fazi onychomycosis i svoje simptome

Svaka faza čavao gljivice ima svoje simptome. Ovisno o ovaj tretman je izabrana, pa važno je da razumijete na što pozornici je gljivicna infekcija.

 1. Normalno ožiljke. Ekser tanjir mijenja boju, dok očuvanje Sjaj za nokte i normalnih debljine. Postepeno mjesta različitih veličina, oni su beli-žuta boja. Sa razvojem bolest, na mjesta povećanje u veličinu i postane malo konveksno, u posljedica, oni pokrivaju cijelu ekser tanjir. Debljine lak je i dalje u dobrom stanju.
 2. Dijagnozu gljivica
 3. Hipertrofična. U ovoj fazi manifestacija od onychomycosis postaje više je izraženo. Pored promjene boje čavao, širina ekser. To se povećava za više od 2 mm. Ovo je zbog hyperkeratosis – povećana formiranje kožu pahuljice. Čavao tanjir izgubi Sija, postane dosadno, počneš da se raspada i deformisane. Posebno jaka neuspjeh javlja na bočne dijelove ekser.
 4. Zakržljalim. Čavao tanjir počinje da steknu greyish-smeđe boje, što je sumornosti postaje više je izraženo. Kao napredovanje bolesti, nokat je smanjila, mogu potpuno atrofija. I patološki proces razvija od vrh ekser tanjir, postepeno se kreće na jastuk i koža područje rasta. Simptome vrstom već dugo vremena ne uticati na vrlo rast zoni.
 5. Distalne. Proces deformacija postaje uniformu širom ekser tanjir. Na ekser izgleda izgovara pruge. Kao da smrviti čavao, slobodan ivice potpuno nestao. Čavao tanjir postaje različiti. Na stranu ulozi postoji oteklina i crvenilo. U nekim slučajevima, kada je pritisnuo, možda se pojavi malo gnoj.
 6. Proksimalnu. Čavao tanjir izgleda bela tačka velikog broja. Čavao počinje da u potpunosti propasti.
 7. Ukupno. Kraj scene. Čavao tanjir je pogođeno u potpunosti. Čavao raspada i stiče tonova.

Dijagnozu gljivica

Dijagnozu uključuje vizuelni inspekciju i seriju testova. Za dijagnozu morate se konzultirati dermatolog. Za početak, specijalista će održati vizuelni inspekcije, onda je obaviti nakon procedure:

 • Čisteći od zaraženih oblasti čavao tanjir.
 • Mikroskop, koja će se otkriti prisustvo gljivična bolesti.

U pravilu, dijagnoza gljivice na udovi bez izaziva probleme. Čak i za vizualnu inspekciju moguće je da shvatim da li postoji gljivice i svoju scenu.

Kako izliječiti ekser gljivice

Trenutno, ima mnogo načina da se prema ekser gljivice na moj prst. Metoda u liječenju računati na pozornici gljivičnu infekciju. U početno faza bolesti treba samo neophodno tretmane.

Antigljivična lakova

Tablete za oralni uprave

Mnogi ljudi se pitaju kako da se ponašaš prema ekser gljivice na moj prst. Za tu svrhu, generalno se koristi posebno lakova dizajniran da eliminišemo gljivicna infekcija. Oni razlikuju brzu snagu i polako od koristi. Domet tako prevlaka je ogromna, tako da svi mogu da biraju sami za sebe pojedinca znači.

Radila sam masti, proteže i kreme

Među sprejeve, radila sam masti i kreme za liječenje ekser gljivice na svoj palac da odvojiti sredstva predstavljena na tabeli. Veoma su popularni i dokazao kao najefikasniji.

Tablete za oralni uprave

Lijekove za oralni administracije su dodijelili veoma rijetko. Njihove metode je prikladno samo u poodmaklom stadijumu od gljivičnu infekciju. Kao da su jer veliki broj nuspojave im je zabranjeno da uzmem bez recepta. Među tablete posebno popularna droga predstavljena na tabeli.

Sredstva za uklanjanje ekser tanjir

Uklanjanje ekser tanjir možda biti potrebna ako gljivičnu infekciju i bio napadnut od strane svoje cijeli površinu. Potrebno je da koristite posebne alate da polako ukloni ekser. Osim toga, oni su također cilju eliminacije gljivica. Kada ih koristi. moraš vježbati ekstremno zanima me spriječio povrede i dalje infekciju.

Efekat laser

Laser – alternativnu metodu liječenja za gljivice na prst. Laser su u stanju da probiti duboko u debljine nokat, što omogućava da efikasno eliminirati infekciju. Ova procedura je preporučila za ljude sa povećana osjetljivost na drogu za liječenje mycosis. Laser djela bezbolno, bez izazivanja nelagodnost. Postupak nema nuspojave i kontraindikacija. Za najviše efekta potrebno je da imamo kurs o takvim procedura.

Hirurške uklanjanje

Hirurške uklanjanje ekser tanjir – najviše radikalne način. Koristi samo ako druge tehnika ne daj željeni rezultat. Operacija je obavljao pod lokalnu anesteziju. Čavao tanjir je uklonjena. Pozitivne aspekte ovaj način, možeš otkazati brzo olakšanje od gljivičnu infekciju. Predmet potrebne mjere rast zdravo ekser može ubrzati. Loša strana je relativno dugo rehabilitaciju nakon operacije, može doći do bola.

Narodne lekove

Metodologija narodni lek su korišćena u tretman gljivičnu infekciju. To je preporučio da ih koristiti kao dodatne mjere da osnovne tretman. Zamijeniti drogu ne mogu. Najčešći recepte:

Prevencija
 1. Redovno para stopala u sok vodu sa dodatak jod. Nakon toga cavao ne bude tretiran sa neutralne agent.
 2. Prijaviti dnevnik na ugroženim nokat kap 5% jod. Kao prevenciji, prijaviti 1-2 puta nedeljno.
 3. Tokom nedelje, podmazao ekser jabukovaču sirće.
 4. Samljeti celandine, donesi da provri. Rješenje je da dodaš za drži kupku za noge.
 5. Da dodam da je footbath sok i komad sapun. Operacija je izvršena 2-3 puta nedeljno.

Šta će se desiti ako ne tretira bolest

Ako put ne bavi tretman ekser gljivica, preti da tranzicija za bolest u hronični formu. Opasnosti leži u skupljanjem toksične supstance da uđe u krvotok. Onda toksina su se brzo širi kroz telo.

Prevencija maltene

Kako bi se izbjeglo gljivičnu infekciju od ekser tanjir, trebao bi se držati prati pravila:

 1. Da bi se osiguralo da vaš noge će biti isušena.
 2. Obujte udobnu i kvalitet cipele.
 3. Nakon posjeta zajedničkih područja i temeljno perem noge sa sapunom i vodu.
 4. Kada pokušavam na cipele je da koristi čarape.
 5. Redovno pratiti stanje nokte. Da ukloni viška dužinu i sprovesti higijenski pedikir.
 6. Ako osoba je suočen sa gljivica, neophodno je da koristim poseban antigljivična droge da se spriječi ponavljanje.

Preventivne mjere pomoći će izbjeći tako neprijatno bolesti kao onychomycosis na ekser. Pored toga, pažljivo pobrinem za noge i nokti će biti očuvana ih u odličnom je stanju.