Kako identificirati gljivice na noktima

Prije nego što te mogu identificirati gljivice na noktima, specijalista mora obaviti vizualnu inspekciju pacijenta i da učim prvi znakova infekcije primijetio na prstima i noge. Ovo neprijatno bolest se javlja na oko 20 % ljudi. Ekser gljivice mogu udariti bilo osoba u banji, bazen, plaži ili zbog kršenja pravila za ličnu higijenu zbog korištenja drugih ljudi peškiri i noktima za fajlove manikir. Spore ste ne samo drugačije predmete, ali također na površini Cipelu.

Gljivice

Šta je čavao gljivice

Gljivice na nokti je česta bolest uzrokovana gljivicna infekcija, utječe na sve pokriva od udove. Pravilo je, izgleda da je bijelo ili žućkasto mjesto u sloj keratin. U ozbiljnim slučajevima gljivica može nanijeti veliku štetu tablice i raširila po cijelom tijelo, jednom u krvotoku.

Među zarazne agenti ima nekoliko vrsta patogena. Sloj keratin može utjecati na gljive-dermatophytes, ali ponekad, nakon neke testove dijagnozu gljivičnu ili kalup gljivicna infekcija. Prvi simptomi su izraziti, tako da je vrijeme da se utvrdi pokretač je uvijek moguće. Od momenta infekcija tijelo može potrajati nekoliko mjeseci prije prve znake.

Liči na gljivicu

Kako da počnem ekser gljivice na nogama zaraženi ljudi? Mycoses su nekoliko faza distribuciju. Sa razvojem bolest na tablice su žute i bijele mjesta. Ne brkaj ove promjene sa znakova povrede od ekser (modrice), koja je pod keratin sloj je formirana od krvarenja. Postepeno, debljine tablice varira, i oblik deformiše. Oni su zakrivljeni i steći mornarički površinu.

Znakova ekser gljivice na nogama

Prisustvo bolest reći osobine koje možete napraviti pravu dijagnozu. Kontaminiran sa gljivice tanjir ima više izražen obilježja kasnije faza bolesti:

 • ekser raspada, delaminate, postao krhke;
 • keratin sloj je sacuvali ili vrlo tankim,
 • u deformacija u ekser, to savije, prekriven sa talasaste "gruvza";
 • tanjir mrlji, izgubiti sjaj, izgleda da točke;
 • tamo je nežnost;
 • u ozbiljnim slučajevima, tablice se odvaja od kreveta.
Dijagnostički metode

Prvi znakove

Udario kožu i nožne prste, da je gljivicna infekcija ne jer odmah izgovara znakove patologiju. U ranoj fazi zaraze, pacijent možda primetiti nakon simptomi ekser gljivice na nogama

 1. svrab, gore, zbog pretjeranog znojenja;
 2. promatrali miris;
 3. koži koljenice možda izgleda sacuvali i strašna;
 4. ivicama čavao izgleda malog mjesta iz bijele na brown;
 5. tanjur ne izgleda estetski privlačan.

Simptome

Poraz od ekser, uzrokovan razne gljive, drugačije u svakom slučaju i je i napravljen od nekoliko karakteristika simptome. Doktori podijeliti onychomycosis za nokte na nogama u tri grupe:

 1. Normotroficheskie – na početne fazama razmnožavanje infekcija manifestovati kao mjesta i pruge, mijenja boju keratin, struktura ekser (debljine, oblik) ostaje isti.
 2. Hipertrofična – tanjir je uništena, i ivice postao težak. Bolesna osoba osjeća bol, nešto jako svrbi. Keratin sloj je sacuvali, postaje tamnije. Pored toga, gljivice uzrokuje ljušti se koža od stopala.
 3. Onipholitichesky – širenje infekcije uzrokuje ljušti od tanjir iz kreveta, dok potpuno uklanjanje ekser. Boja keratin postaje tamno braon ili sivi, gubi svoju sjaj. Bolest se razvija, u pratnji neprijatno miris i noge da ljušti.

Dijagnostički metode

Mnogo pacijenata zanima kako da identifikuje gljivice na površini prst ekser u kliniku. Tačno dijagnoza pacijenta odvija na bazi podataka dobijene kao rezultat nekoliko metode ispitivanja:

 • analiza klinicku sliku;
 • mikroskopski analizu;
 • kulturni studija;
 • DNK-dijagnostiku.

Klinički sliku bolest je u kombinaciji analiza pacijent pritužbe i znam keratin sloj. Onychomycosis uzrokuje broj promjene u kožu i čavao tanjir. Rezultati ispitivanja, dermatologa mora da iskljucimo druge bolesti: psorijaza, ekcem, i više. Za djelotvorna terapija ti treba da identifikujemo patogen, pa mikroskopski i kulturni studija. Prvo, u laboratoriji, analiziramo uzorak pod mikroskopom na prisustvo od gljiva, i onda proizvesti zvezdane od mikroorganizama.

Postupak DNK dijagnostika također mogu biti obavljena da otkrije gljivicna infekcija u tijelo. Da analizirate pacijent uzeti uzorak tkiva od nokat, što je udarena mikrob, i onda. Prednost ove metode je vjerovatnoća da precizan dijagnozom, kao što rezultat će biti spremni u kratko vrijeme (jedan ili dva dana).

Kako identificirati gljivice na nogama

Da lijek infekcija prvo treba da utvrdimo prisustvo od gljivica. Doktori kažu da pacijenti ne bi trebalo da se uključe u terapiju sebe, kao da izaziva zavisnost od patogen da drogu. Za liječenje onychomycosis koristio antimycotic radila sam masti, lakova, rješenja, a tablete. Osim toga, trebali bi adresu prevencija infekcija je održavati dobro ličnu higijenu. Da se riješiš gljivica i izbjeći opasno komplikacija (rizik od infekcije od krvi) prema gljivice na prvi nelagodnost.

Jod

Sa kalijum

Kako identificirati ekser gljivice i noge, koristim kalijum permanganate? Kod kuće, možeš lako naći gljivičnu infekciju koristeći kalijum permanganate rješenje. Ovaj način ima visok tačnost ali ne bi trebalo da u potpunosti osloniti na njega. Laboratorijski testovi u klinici mnogo više otkriva. Da obavi taj samo-test, pripremite toplo rješenje kalijum permanganate je roze. Onda mjesto nogu za par minuta. Pogođenih područja neće promijeniti svoju boju, i zdrav nokti će biti naslikao.

Uz pomoć jod

Kako prepoznati ekser gljivice na nogama i odrediti oštećen deo kože sa joda? Postupak može biti učinjeno nezavisno kod kuće, uzrokuje rješenje na prstima. Jod lako prodire u koži i, zbog na ovo imanje, ti omogućava da vidiš da li mycotic bolest. Ovo supstanca neće biti u stanju da odredimo prisustvo prst ekser gljivica, ali to je lako identifikovati druga infekcija je tinea versicolor od ruke i noge.

Kako da razlikujem gljivicna infekcija nokte od drugih bolesti

Utvrditi točan dijagnozu i za razliku gljivica tablice od drugih dermatološku pathologies, bolesna osoba bi trebalo da odem do doktora i proći kroz neophodne ispitivanje. Doktori kažu da nepismen samo moze voditi različite ozbiljne komplikacije. Simptome koji prate onychomycosis, su primijetili u nekoliko bolesti:

 • psorijaza;
 • ekcem;
 • svrab;
 • osip;
 • u Reitera sindrom;
 • pachyonychia;
 • bolest Daria.